Κόσμος

Επίθεση Σαρκοζί κατά της δικαιοσύνης

06.03.2021 | 13:58

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας έκανε λόγο για συνωμοσία δικαστών - πολιτικών, ενώ υποστήριξε ότι επιχειρείται η πολιτική του εξόντωση.

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας σαφής από την πρώτη του κιόλας απάντηση στον δημοσιογράφο του μεγαλύτερου ιδιωτικού σταθμού της Γαλλίας. «Δεν θα σκύψω το κεφάλι επειδή μου προσάπτουν πράγματα που δεν έχω κάνει. Είναι αδικία και θα αγωνιστώ μέχρι τέλους» τόνισε ο Νικολά Σαρκοζί.

Ο ισχυρός άνδρας της χώρας από το 2007 μέχρι και το 2012 έκανε λόγο για κατασκευασμένη υπόθεση τα στοιχεία της οποία προέρχονται από «μονταζιέρα».

«Άκουσαν τις τελευταίες 4.500 τηλεφωνικές μου συνομιλίες, τις έκοψαν και τις έραψαν για να με καταδικάσουν» υποστήριξε και άφησε να εννοηθεί πως υπάρχουν πολιτικά κίνητρα πίσω από την καταδίκη του.

«Ο κύριος Ολάντ θα ήταν σύμφωνος να λάβει δικαστική απόφαση από δικαστή ο οποίος ανήκε στο περιβάλλον μου;» πρόσθεσε ο ακόμη και σήμερα πιο δημοφιλής πολιτικός της δεξιάς σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ενώ αναφέρθηκε και στις σχέσεις που διατηρεί με τον πρόεδρο Μακρόν. «Στην ερώτηση εάν μιλώ με τον Πρόεδρο της Γαλλίας… Ναι φυσικά. Μιλάμε όταν με συμβουλεύεται ζητώντας την άποψή μου» πρόσθεσε.

Οι δικηγόροι του Σαρκοζί έχουν ασκήσει έφεση στην καταδίκη του σε τρία χρόνια φυλακή για διαφθορά. Ο Σαρκοζί θα βρεθεί και πάλι ενώπιον δικαστών στις 17 Μαρτίου, αυτή τη φορά για υπόθεση πλαστών τιμολογίων στην προεκλογική εκστρατεία του 2012.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 06/03/2021

Κόσμος