Ελλάδα

Αγώνας δρόμου για την αποκατάσταση των ζημιών από τους σεισμούς

06.03.2021 | 20:18 Eνσωμάτωση

Κόποι μιας ζωής καταστράφηκαν στα χαλάσματα από τον σεισμό και οικογένειες ολόκληρες έμειναν χωρίς σπίτι. Οι άνθρωποι συγκλονισμένοι μιλούν στην κάμερα του MEGA για το πως σε μία στιγμή τα έχασαν όλα, ενώ άλλοι με εργαλεία στα χέρια προσπαθούν να φτιάξουν ό,τι σώζεται.

Η πρώτη μέρα χωρίς δυνατούς μετασεισμούς βρίσκει τους κατοίκους των χωριών που χτυπήθηκαν από τον εγκέλαδο να προσπαθούν να διασώσουν ότι απέμεινε από τα σπίτια τους.

Με τα εργαλεία στα χέρια, κάνουν προσπάθειες να αναστηλώσουν σπίτια και καταστήματα.

Οι τεχνίτες της περιοχής δεν προλαβαίνουν να παίρνουν παραγγελίες για στέγες που έχουν φύγει τα κεραμίδια, κουφώματα που έχουν ξηλωθεί και τοίχους που έχουν ραγίσει.

Κάποιοι άλλοι δεν στάθηκαν και τόσο τυχεροί να χρειάζονται μόνο επισκευές. Η οικογένεια της κυρίας Μαρίας έχει μείνει χωρίς σπίτι αφού όλο το κτίσμα έχει υποστεί καθίζηση μισό μέτρο.

Την ίδια στιγμή, κλιμάκια του υπουργείου συνεχίζουν να επιθεωρούν τα σπίτια και τα καταστήματα στα χωριά της περιοχής.

Παρά τα δυο απανωτά σχεδόν χτυπήματα του εγκέλαδου, οι κάτοικοι δεν το βάζουν κάτω. Τα χωριά τους θα χτιστούν ξανά; μας λένε και μάλιστα, πιο όμορφα και πιο ανθεκτικά.

Ακατάλληλα τα περισσότερα σπίτια στο Δαμάσι

Δύσκολες ώρες περνούν οι κάτοικοι στο Δαμάσι, που συνεχίζουν να παραμένουν σε σκηνές στο γήπεδο του χωριού, για τέταρτη νύχτα. Όλοι φοβούνται έναν ακόμα ισχυρό μετασεισμό.

Σε μία εβδομάδα θα τοποθετηθούν στο σημείο και οι 20 οικίσκοι, προσφορά του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 06/03/2021