Ελλάδα

Συνελήφθη ο άνθρωπος «φάντασμα» που απέσπασε 175.000 ευρώ

05.03.2021 | 17:51

Φυγόποινος, 51 ετών, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης και τρεις καταδικαστικές αποφάσεις για απάτες είναι ο απατεώνας που συνελήφθη στη Νέα Ιωνία και εξαπατούσε ηλικιωμένους.

Ο άνθρωπος φάντασμα είχε καταφέρει να είναι αόρατος. Δεν υπήρχε στην εφορία και ζούσε σε AirBNB, χρησιμοποιούσε κινητά τηλέφωνα με πακιστανικούς τηλεφωνικούς αριθμούς και μετακινούνταν πάντα με ταξί.

Πρόκειται για τον άνδρα που από το 2018 κατάφερε να εξαπατήσει 76 ηλικιωμένους αποσπώντας τους συνολικά 175.000 ευρώ.

Το βίντεο όπου ένας άνδρας αγοράζει προπληρωμένες κάρτες από περίπτερο ήταν αυτό που οδήγησε τον απατεώνα στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.

Πλησίαζε ηλικιωμένα άτομα προσποιούμενος τον διευθυντή τράπεζας ή ισχυριζόμενος ότι ανήκει στο ευρύτερο συγγενικό ή φιλικό τους περιβάλλον. Τους έπειθε να του δώσου την τραπεζική τους κάρτα για να την ελέγξει και τους επέστρεφε άλλες.

«Επικαλέστηκε ότι ήταν ο μικρός γιος του προέδρου του χωριού μας χωρίς να είναι. Μου λέει για να δω η κάρτα αυτή τι κάρτα είναι; Όπως την πήρε, όταν μου γύρισε την κάρτα, μου έδωσε ξένη κάρτα.»

Στη συνέχεια, έκανε αναλήψεις χρηματικών ποσών και αγόραζε διάφορα προϊόντα ή έπαιζε τυχερά παιχνίδια.

« Μου λέει «Μένεις μακριά;». Όχι εδώ κοντά. Αγνά, σαν άνθρωπος, σαν αρνί. Φωνάζω την γυναίκα μου και της λέω φέρε την κάρτα κάτω. Ήρθε η γυναίκα κάτω. Λέει για να την δω την κάρτα. Του την έδωσε η γυναίκα μου και μας την έδωσε πίσω σαν τον παπατζή. Μου πήρε 2150.»

«Ήταν καλοντυμένος, ευγενικός, καθαρός, κουρεμένος ωραία, καλοβαλμένος, μέχρι και τα χέρια του ήταν γραφείου.»

Ο άνδρας συνελήφθη από το αστυνομικό τμήμα της Νέας Ιωνίας. Συνεργοί του, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, είναι τρία ακόμη άτομα,τα οποία έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

«Ήταν με κουστούμι, μπλούτζιν, παπουτσάκι ωραίο. Ήμουν αφηρημένος αλλά κι αυτός ήταν πολύ μαέστρος. Φαινόταν πολύ σοβαρός και κύριος»

Στην κατοχή του 51χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 13 κάρτες διαφόρων τραπεζών και χρηματικό ποσό.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 05/03/2021

Ελλάδα