Ελλάδα

«Ξεκλείδωτο» lockdown: Αυξημένη κίνηση στους δρόμους & γεμάτα λεωφορεία στην Αττική  

05.03.2021 | 17:26 Eνσωμάτωση

Δεύτερη ημέρα αυστηρού lockdown με νέα μέτρα, στο ίδιο έργο θεατές. Συνωστισμός στα λεωφορεία και αυξημένη κίνηση στους δρόμους, με μποτιλιάρισμα στο κέντρο, παρά τους περιορισμούς.

Αυτή ήταν η εικόνα στις 9 το πρωί στο Σύνταγμα, στις 9:30 στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στις 10 στο Καλλιμάρμαρο, στις 10:30 στην Βασιλίσσης Σοφίας και στις 11 στην πλατεία Μαβίλη.

Αναπόφευκτα ο κόσμος πρέπει να μετακινηθεί για να πάει στη δουλεία του, και παρά τον συνωστισμό στα ΜΜΜ, η επιλογή του λεωφορείου είναι μονόδρομος, αφού λεφτά για ταξί δεν υπάρχουν.

«Πήχτρα» τα λεωφορεία – Άδεια τα ταξί

Η κάμερα του LIVE NEWS συνεχίζει το οδοιπορικό της στους δρόμους της Αθήνας και καταγράφει την κίνηση του κέντρου μέσα από ένα ταξί, αλλά και στοιβαγμένους επιβάτες στα ΜΜΕ, παρά τον κίνδυνο της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Όπως καταγγέλλουν οι πολίτες τα δρομολόγια είναι αραιά, τα λεωφορεία δεν έχουν αυξηθεί με αποτέλεσμα ο συνωστισμός να είναι αναπόφευκτος.

Την ίδια ώρα η αντίθεση ανάμεσα σε ταξί και λεωφορεία αποτυπώνεται στα λόγια και τις εικόνες που βλέπει μπροστά του ο επαγγελματίας οδηγός που φιλοξενεί την κάμερα του LIVE NEWS.

Ο Ηρακλής είναι επαγγελματίας οδηγός ταξί. Στο πρώτο lockdown πέρυσι τον Μάρτιο είχε σταματήσει τη δουλειά, όπως και πολλοί συνάδελφοί του.

Αν και η κίνηση στους δρόμους είναι αυξημένη, οι πελάτες είναι ελάχιστοι, αφού η οικονομική κρίση που έφερε ο κορωνοϊός, δεν επιτρέπει στον κόσμο να πάρει ταξί.

Η πλειοψηφία των πελατών στα ταξί είναι κυρίως άτομα που πηγαινοέρχονται σε ιατρικά ραντεβού και στα εμβολιάστηκα κέντρα.

Την ώρα που το τρίτο κύμα κορωνοϊού συνεχίζει να δοκιμάζει τη χώρα, η κίνηση στους δρόμους δεν θυμίζει σε τίποτα την αντίστοιχη του περασμένου Μάρτη με τον περιορισμό των μετακινήσεων και την αναχαίτηση της μετάδοσης του κορωνοϊού να μοιάζει αδύνατον.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 05/03/2021