Ελλάδα

Τεράστιες ζημιές μετά τα 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα

04.03.2021 | 17:41 Eνσωμάτωση

Βιβλική είναι η καταστροφή στο Δαμάσι Τυρνάβου, με το τοπίο να είναι γεμάτο χαλάσματα και τα σπίτια γεμάτα ρωγμές.

Από τον πανικό των Ρίχτερ την ώρα του μεγάλου σεισμού στην Ελασσόνα με ιδιοκτήτες σπιτιών και καταστημάτων να τρέχουν για να βγουν γρήγορα έξω, στις μεγάλες ζημιές που προκλήθηκαν σε σπίτια, σχολεία ακόμα και εκκλησίες της περιοχής.

Και από εκεί στην πρώτη δύσκολη που βρήκε πολλούς κατοίκους από το Δαμάσι και στις σκηνές που στήθηκαν σε γήπεδο της περιοχής για να βγάλουν τη βραδιά.

Το βράδυ της Τετάρτης, τα άλλοτε φωτισμένα σπίτια του χωριού παραμένουν στο σκοτάδι και όλο το Δαμάσι θύμιζε ένα χωριό φάντασμα.

Παράλληλα, λεωφορεία από τη Λάρισα αλλά και τα Τρίκαλα έσπευσαν για να παραλάβουν κόσμο από τα γήπεδα προκειμένου να διανυκτερεύσουν σε αυτά, καθώς δεν μπορούσαν να πλησιάσουν τα σπίτια τους.

Με το πρώτο φως της ημέρας βρήκε στην Ελασσόνα κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών που ξεκίνησε ελέγχους στα κτίρια που υπέστησαν ρωγμές, ενώ στην περιοχή βρέθηκαν σεισμολόγοι για να παρακολουθήσουν την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας.

Οι μετασεισμοί στην ευρύτερη περιοχή συνεχίζονται και όλα δείχνουν πως και η νύχτα που έρχεται θα είναι το ίδιο δύσκολη για ορισμένους όπως και η χθεσινή.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 04/03/2021