Κόσμος

Σουηδία: Οχτώ τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Βετλάντα

04.03.2021 | 07:31 Eνσωμάτωση

Επίθεση με μαχαίρι και οχτώ τραυματίες σημειώθηκε χθες το βράδυ στην πόλη Βετλάντα της Σουηδίας. Αρχικά η αστυνομία είχε την πληροφορία ότι πρόκειται για μια δολοφονική επίθεση.

Αν και οι αρχές δεν είχαν στοιχεία για να συνδέσουν την επίθεση με κάποια τρομοκρατική δράση ωστόσο, στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι υπάρχει ένας δράστης, ο όποιος βρίσκεται υπό κράτηση και το περιστατικό ερευνάται ως τρομοκρατική επίθεση.

Κουόμο: Νιώθω άβολα, αλλά δεν παραιτούμαι

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην πρώτη δημόσια εμφάνιση του Άντριου Κουόμο μετά τις τρεις διαφορετικές καταγγελίες που είχε δεχθεί για σεξουαλική παρενόχληση, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης είπε στους πολίτες ότι καταλαβαίνει ότι έχει κάνει κάποιους να αισθανθούν πάρα πολύ άσχημα, νιώθει άβολα αλλά δεν παραιτείται.

Ο ίδιος προέτρεψε τους πολίτες της Νέας Υόρκης και όλων των Ηνωμένων Πολιτειών να περιμένουν την έρευνα της εισαγγελίας έτσι ώστε να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα και να μη στέκονται μόνο σε αυτά τα οποία έχουν ακουστεί από τις καταγγέλλουσες.

Παράταση περιοριστικών μέτρων στη Γερμανία

Στη Γερμανία χθες αργά το βράδυ έγινε η ανακοίνωση της παράτασης των περιοριστικών μέχρι τις 28 Μαρτίου.

Ωστόσο, σύμφωνα με αυτά που ανακοινώθηκαν από την ίδια την καγκελάριο από τις 8 Μαρτίου και μετά θα υπάρχει δυνατότητα χαλάρωσης των μέτρων κατά περίπτωση.

Τρίτη αποτυχημένη προσπάθεια για το SpaceX

Τέλος, έχουμε την τρίτη αποτυχημένη προσπάθεια του Έλον Μασκ με το SpaceX. Στην προσπάθεια αυτή, όπως και στις τρεις προηγούμενες, το όχημα το οποίο έχει δημιουργήσει ο Μασκ απογειώθηκε και κατά τη διάρκεια της προσγείωσης του εξερράγη.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 04/03/2021