Ελλάδα

Κορωνοϊός: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 19:00 τα Σαββατοκύριακα στην Αττική – Ποιες περιοχές κοκκινίζουν

03.03.2021 | 17:11

Σε συνεδρίαση θρίλερ μετατράπηκε η σημερινή σύσκεψη των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι θα πρέπει να εισηγηθούν αυστηρότερα μέτρα στην κυβέρνηση σήμερα και όχι την Παρασκευή όπως συνηθίζεται.

Η επιτροπή εξέτασε αφενός την επιδημιολογική εικόνα σε κάθε περιφέρεια της Ελλάδας και αποφάσισε νέα μέτρα όπου χρειάζεται, αφετέρου εισηγήθηκε πιο σκληρά μέτρα ώστε να μειώσει την κοινωνική κινητικότητα λόγω και της βρετανικής μετάλλαξης που θεριεύει, ειδικά στην Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση δεν είναι καλή σε πολλές περιοχές της χώρας, με αποτέλεσμα να μπαίνουν κι άλλες περιοχές στο βαθύ κόκκινο όπως η Αττική.

Συγκεκριμένα, στο βαθύ κόκκινο κι άρα σε σκληρό lockdown, όπως η πρωτεύουσα, αναμένεται να μπει η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα, το Ηράκλειο Κρήτης, η Λευκάδα, η Αρκαδία, η Φθιώτιδα, η Κορινθία, η Αργολίδα, η Χίος, η Σάμος, η Λευκάδα, η Θεσπρωτία, η Βοιωτία και η Αιτωλοακαρνανία.

Τονίζεται πως το βαθύ κόκκινο σημαίνει ότι απαγορεύεται η μετακίνηση από τις 18:00 το απόγευμα. Σε αυτό, εξαίρεση αποτελεί η Θεσσαλονίκη και η Αττική, ωστόσο αναμένεται να αλλάξει το ωράριο για τα Σαββατοκύριακο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα στην Αττική θα ξεκινά από τις 19:00.

Στόχος των ειδικών είναι να σφίξουν περισσότερο τα ήδη υφιστάμενα μέτρα, αλλά να μην πάμε σε ένα πιο σκληρό lockdown (τύπου Μαρτίου).

Βέβαια μερίδα ειδικών φαίνεται να υποστήριξε αυτό το σχέδιο. Να μπει δηλαδή σε ένα αυστηρό lockdown όλη η χώρα για δύο εβδομάδα και μετά να ξεκινήσει η άρση των μέτρων.

Ωστόσο, φαίνεται πως κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει αποδεκτό από την πλειοψηφία και έτσι το σενάριο αυστηρότερου lockdown απομακρύνεται.

Το επικρατέστερο σενάριο είναι η μετακίνηση με κωδικό «6» μόνο εντός ορίων δήμου και χωρίς αυτοκίνητο, κάτι το οποίο ουσιαστικά επιβεβαίωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Ένα ακόμα σενάριο που φαίνεται πιθανό, είναι η αυστηροποίηση της μετακίνησης με τον κωδικό «2» για ψώνια. Όπως όλα δείχνουν, θα ισχύσει χιλιομετρικός περιορισμός, κάτω από τα πέντε χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας, ενώ αλλαγές θα υπάρξουν και στο ωράριο.

Οι ενημερώσεις για τις τελικές αποφάσεις θα γίνουν απόψε στις 18:00 από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 03/03/2021