Ελλάδα

Σκληρή αντιπαράθεση για τη μεταγωγή Κουφοντίνα – Έκτακτη σύσκεψη στη ΓΑΔΑ

02.03.2021 | 18:01 Eνσωμάτωση

Πορείες, επεισόδια και αντιπολίτευση πιέζουν την κυβέρνηση, την ώρα που στην Ελληνική Αστυνομία έγινε έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. 

Στο εκρηκτικό μείγμα που διαμορφώνεται με φόντο την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα πήρε πρωτοβουλία να απαντήσει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με έκτακτη σύσκεψη στην ΓΑΔΑ για τα μέτρα φύλαξης αλλά και αποτροπής επιθέσεων σε βάρος αστυνομικών.

Η πρωτοβουλία ήρθε λίγο μετά το τελευταίο σοκ από τα μπλόκα αντιεξουσιαστών στου Ζωγράφου, οι οποίοι ζητούσαν ταυτότητες από διερχόμενους οδηγούς, ενώ η γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής ξεκαθάρισε πως το Σεπτέμβριο του 2021 ο Δημήτρης Κουφοντίνας αν και αρχιεκτελεστής της «17Ν» μπορεί να κάνει αίτηση απόλυσης.

Την ίδια ώρα η απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα συνεχίζει να προκαλεί έντονη πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση.

Με την κατάσταση να είναι εκρηκτική και την υγεία του «Λουκά» της «17 Νοέμβρη» επειδεινωμένη στο νοσοκομείο Λαμίας, η συνήγορός του ζητά να γίνει δεκτό το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για την μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

«Μια κυβέρνηση ολόκληρη έχει επιδοθεί σε έναν πόλεμο ενάντια σε έναν κρατούμενο, και τον υβρίζει γιατί φτάνει στα άκρα όρια της ζωής, σπρωγμένος από τη δική της εκδικητική βία, αντί να στέκεται με σεβασμό και συναίσθηση της ευθύνης της απέναντι σ’ αυτό που έχει προκαλέσει και αυτό που προμηνύεται. Απευθυνθήκαμε σε ανώτατους δικαστικούς και πολιτειακούς θεσμούς και σήκωσαν τα χέρια. Από την άλλη μεριά όμως είναι οι συγγενείς των θυμάτων του πιστολιού της 17 Ν που μίλησαν στο live news και ζήτησαν αφού δεν μπορούν να έχουν δικαίωση για τις απώλειες τους να έχουν δικαιοσύνη» σημείωσε η κυρία Κούρτοβικ.

Παράλληλα, αναμένεται η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών στο αίτημα κατά της μεταγωγής του στον Δομοκό.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 02/03/2021