Ελλάδα

Κορωνοϊός: Ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία της Αττικής – Σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο για επιπλέον απλές κλίνες

02.03.2021 | 16:46

Στην Αττική, είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, επειδή έχει σταθερά τα μισά ή και περισσότερα κρούσματα. Ο κορωνοϊός στην Αττική κρατάει παρά το lockdown και το ιικό φορτίο έχει μειωθεί μόλις κατά 20%.

Τα νοσοκομεία στενάζουν. Οι διασωληνωμένοι χθες ξεπέρασαν τους 400 πανελλαδικά, ενώ η θετικότητα άγγιξε το 6,56%, ξεπερνώντας κατά πολύ το όριο συναγερμού που είναι στο 4.

Παράλληλα πληροφορίες κάνουν λόγο για περισσότερα από νέα κρούσματα σήμερα, Τρίτη.

Στην Αττική, είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, επειδή έχει σταθερά τα μισά ή και περισσότερα κρούσματα. Ο κορωνοϊός στην Αττική κρατάει παρά το lockdown και το ιικό φορτίο έχει μειωθεί μόλις κατά 20%.

Μόνο στην Αττική καταγράφηκαν σε 24 ώρες 553 νέα κρούσματα, Στο λεκανοπέδιο νοσηλεύονται, 1.500 ασθενείς σε απλές κλινικές covidΤο 60% των διασωληνωμένων από όλη την Ελλάδα είναι στις ΜΕΘ της Αττικής «Σωτηρία», «Ευαγγελισμός» » Αττικόν, Θριάσιο, Ασκληπιείο και Ελπίς έχουν πληρότητα στο 100% των ΜΕΘ τους.

Το βράδυ της Δευτέρας το πληροφοριακό σύστημα έδειχνε μόλις 17 άδειες κλίνες εντατικής θεραπείας για κορωνοϊό διαθέσιμες στο λεκανοπέδιο, με το Αττικό να αδειάζει όπως όπως την γενική ΜΕΘ προκειμένου να παραχωρηθούν ακόμα 10 κλίνες ΜΕΘ για την αντιμετώπισης της πανδημίας.

Δραματικά είναι και τα τελευταία στοιχεία για την σημερινή κατάσταση στα νοσοκομεία όπως προκύπτει οι κλίνες που είναι διαθέσιμες είναι ελάχιστες.

Καθώς Το ΕΣΥ ασφυκτιά στη μάχη μπαίνουν και τα στρατιωτικά νοσοκομεία που δίνουν κλίνες για ΜΕΘ.

Ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία της Αττικής

Η πληρότητα στα νοσοκομεία της Αττικής έχει ξεπεράσει το 92% παρά το γεγονός ότι προστίθενται νέες κλίνες.

Τα μόνα κενά κρεβάτια είναι δύο στο νοσοκομείο ΚΑΤ, ένα στο Γεννηματά, δύο στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, τρία στο Σωτηρία, εφτά στο Αττικό, ένα άνοιξαν τέσσερα επιπλέον κρεβάτια στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Οι νοσηλευόμενοι συνολικά αυτή τη στιγμή στο λεκανοπέδιο της Αττικής είναι 1.500 εκ των οποίων οι 251 είναι διασωληνωμένοι.

Το θέμα απασχόλησε μια έκτακτη σύσκεψη σήμερα στο ΕΚΑΒ για τη διαχείριση του συστήματος που κινδυνεύει να φέρει την Αττική σε αυτό που ήταν η Θεσσαλονίκη στο δεύτερο κύμα.

Αν και ο σχεδιασμός του υπουργείο Υγείας είναι ακόμα υπό επεξεργασία φαίνεται να έχει τέσσερα βασικά σημεία:

  1. η μετατροπή κλινών ή και μονάδων εντατικής θεραπείας αποκλειστικά για τη νοσηλεία περιστατικών covid
  2. αύξηση κλινών για non covid περιστατικά από τον ιδιωτικό τομέα
  3. αναζητούνται 2-3 νοσοκομεία στην Αττική που θα μπορούσαν να μετατραπούν αποκλειστικά σε νοσοκομεία για νοσηλεία ασθενών με covid
  4. τα νοσοκομεία εκτός νομού υπάρχει ένας σχεδιασμός αναπτύξουν επιπλέον κλίνες

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 02/03/2021

Ελλάδα