Υγεία

Εξαδάκτυλος: Πολεμική η κατάσταση στα νοσοκομεία

02.03.2021 | 17:14

Για τις συνθήκες που διαμορφώνονται στη μάχη κατά του κορωνοϊού και την εξέλιξη των μέτρων μίλησε στην εκπομπή LIVE NEWS ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής του υπ. Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Η ατμόσφαιρα στα νοσοκομεία είναι πολεμική» τόνισε ο κ. πρόεδρος του ΠΙΣ, υπογραμμίζοντας ότι είναι κάτι που είχε φανεί στο β’ κύμα της πανδημίας, ωστόσο είχε αποτραπεί στο α’ κύμα.

«Το θετικό είναι ότι ο ρυθμός αύξησης των ανθρώπων που χρειάζονται διασωλήνωση είναι μικρότερος» πρόσθεσε ο κ. Εξαδάκτυλος, υπογραμμίζοντας ότι το γεγονός αυτό οφείλεται κυρίως στην έγκαιρη λήψη των περιοριστικών μέτρων.  «Τα μέτρα αυτή τη φορά εφαρμόστηκαν όσο ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν χαμηλός» συμπλήρωσε.

Σχετικά με το ενδεχόμενο πρόσθετων μέτρων, ο κ. Εξαδάκτυλος υπογράμμισε ότι «πρέπει να επιμείνουμε και να υπομείνουμε, κυρίως να ξεπεράσουμε την κούρασή μας».

«Αν δούμε τι κάνουν οι χώρες που βρίσκονται πάνω από εμάς, δεν κάνουν κάτι παραπάνω, απλά το κάνουν με πιο αυστηρό τρόπο» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 02/03/2021