Πολιτική

Άγρια κόντρα Λοβέρδου – Βαρεμένου για την υπόθεση Κουφοντίνα

02.03.2021 | 09:39 Eνσωμάτωση

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα είχαν στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Λοβέρδος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος.

«Δύσκολη και δυσάρεστη υπόθεση. Κάθε πολίτης έχει δικαιώματα. Ακόμα και ο χειρότερος δολοφόνος όπως ο Κουφοντίνας. Τα δικαιώματα αυτά διεκδικούνται μέσα από την ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Η κυβέρνηση έκανε το καθήκον της. Δεν μπορεί να υποχωρήσει σε έναν εκβιασμό. Η δημοκρατία είναι ισχυρή, δεν κινδυνεύει. Όμως τα φαινόμενα των τελευταίων εβδομάδων είναι πολύ ανησυχητικά. Κι εγώ και άλλοι συνάδελφοι της ΝΔ ανησυχούμε για τις εξελίξεις» σημείωσε ο κ. Λοβέρδος.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Βαρεμένος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αναβιώνει το κλίμα της «17Ν», «δημιουργούν τρομολαγνεία, για να τρομοκρατηθεί ο κόσμος. Θέλετε να πεθάνει ο Κουφοντίνας; Αφήστε τον να πεθάνει να δούμε τι θα πετύχετε. Θέλετε καινούργια γενιά τρομοκρατών; Κάντε το».

Η αποστροφή αυτή του κ. Βαρεμένου εξόργισε τον Γιάννη Λοβέρδο, ο οποίος απάντησε: «Κάποιοι επενδύετε πολιτικά και κομματικά στο να πεθάνει ο Κουφοντίνας. Και είναι η ντροπή σας. Έλεος πια με το λαϊκισμό, έλεος. Η κυβέρνηση δεν θέλει να πεθάνει κανένας».

«Η δημοκρατία δεν εκδικείται»
Σύμφωνα με τον κ. Βαρεμένο η κυβέρνηση αυτοπαγιδεύτηκε στην υπόθεση Κουφοντίνα.

«Έφεραν τον Κουφοντίνα στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής για να πετύχουν τι;» είπε και συνέχισε λέγοντας ότι «ο Δημήτρης Κουφοντίνας είναι τρομοκράτης που έχει καταδικαστεί. Όμως λέμε ότι η δημοκρατία είναι ανώτερη από την τρομοκρατία. Η κυβέρνηση να εφαρμόσει το νόμο που ψήφισε. Το σε ποια φυλακή θα είναι ο Κουφοντίνας δεν θα το πει ο Κουφοντίνας. Το περιγράφει ο νόμος».

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 02/03/2021