Ελλάδα

Εκτός δραματικής σχολής Εθνικού ο Λιβαθινός

02.03.2021 | 20:16 Eνσωμάτωση

Στη δίνη μιας πρωτοφανούς αναστάτωσης βρίσκεται το Εθνικό Θέατρο, καθώς εκτός από την υπόθεση Λιγνάδη και όσα αρνητικά αυτή επέφερε στη μεγαλύτερη κρατική σκηνή, παρελθόν για τη Δραματική Σχολή του Εθνικού αποτελεί πλέον και ο Στάθης Λιβαθινός. Ο γνωστός σκηνοθέτης, που παραιτήθηκε από Διευθυντής της Σχολής, υπό το βάρος καταγγελιών σπουδαστών για αυταρχική συμπεριφορά, μίλησε στο MEGA και σχολίασε τις εξελίξεις...

Εύχομαι να είμαι ο τελευταίος καλλιτεχνικός διευθυντής ενός τέτοιου τεράστιου θεσμού, που μαθαίνει ότι δεν θα συνεχίσει, 20 μέρες πριν λήξει η θητεία του.

Τελικά αυτή δεν ήταν η μόνη πικρή στιγμή που βίωσε στο Εθνικό Θέατρο ο Στάθης Λιβαθινός καθώς σήμερα ο άλλοτε διευθυντής της μεγαλύτερης κρατικής σκηνής παραιτήθηκε από τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου.

Ο ίδιος με την επιστολή παραίτησής του, στην οποία δίνει τον τίτλο “Επίλογος” απευθύνεται στους σπουδαστές και αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Ζητώ και πάλι συγγνώμη αν τυχόν πλήγωσα κάποια ή κάποιον από σας – η όποια αυστηρότητά μου δεν έκρυβε τίποτα περισσότερο από έγνοια και αγωνία, ώστε να αποκτήσετε τα απαραίτητα εφόδια για τη μελλοντική σας πορεία στο θέατρο.”

Ο γνωστός σκηνοθέτης μιλώντας στο mega τόνισε ότι δε νιώθει καμία πικρία για τις τελευταίες εξελίξεις…

“Ότι νιώθω και ότι σκέφτομαι βρίσκεται μέσα στην ανακοίνωση προς τους αγαπημένους μου μαθητές. Μέσα από αυτήν την ανακοίνωση αποχαιρέτησα τα παιδιά μου. Δε νιώθω καμία πικρία”.

Σχετικά με τα μελλοντικά του σχέδια στο θέατρο, ο σκηνοθέτης δήλωσε στο mega:

“Όταν ανοίξουν τα θέατρα με το καλό, θα δούμε… Είμαι στην ίδια δυσκολία που βρίσκονται όλοι οι άνθρωποι του θεάτρου”.

Το Εθνικό Θέατρο με ανακοίνωσή του ευχαριστεί τον Στάθη Λιβαθινό καθώς διευκόλυνε την κατάσταση με την παραίτησή του.

«Παρά τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Διευθύντρια της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, δυστυχώς δεν κατέστη εφικτό να θεραπευθεί η δυσαρμονία που ανέκυψε κατά τη διδακτική διαδικασία και να επανέλθει κλίμα συνεργασίας και συναντίληψης μεταξύ του Καθηγητή κ. Στάθη Λιβαθινού και των σπουδαστών της Σχολής.

Στις τάξεις των σπουδαστών της Δραματικής Σχολής του Εθνικού, επικρατεί από την αρχή της υπόθεσης Λιγνάδη αναβρασμός, ενώ και με ανακοίνωσή τους είχαν αφήσει να εννοηθεί πως μεταξύ τους υπάρχουν περιπτώσεις άσκησης τουλάχιστον ψυχολογικής βίας.

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 02/03/2021