Ελλάδα

Δημήτρης Λιγνάδης: Ήρεμος & σκεπτικός στη φυλακή – Αίτημα αποφυλάκισης θα καταθέσει ο Κούγιας

01.03.2021 | 17:40 Eνσωμάτωση

Η ζωή του Δημήτρη Λιγνάδη στις φυλακές της Τρίπολης συνεχίζεται πίσω από τα κάγκελα.

Κρατείται για τέταρτη μέρα σε θάλαμο απομόνωσης μαζί με άλλους δύο κρατούμενους, με τους οποίους και προαυλίζεται, ενώ μόλις τελειώσει η περίοδος της απομόνωσης για τον κορωνοϊό θα μεταφερθεί σε θάλαμο με άλλους 20 κρατούμενους.

Μαζί με άλλα 110 άτομα σε μια φυλακή που κανονικά μπορεί να φιλοξενήσει 53 κρατούμενους, ο άλλοτε καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Αλέξη Κούγια που τον εκπροσωπεί και ενημερώνεται για όλες τις εξελίξεις της υπόθεσης με πρωταγωνιστή τον ίδιο. Άλλοτε ήρεμος και άλλοτε έντονα προβληματισμένος μαθαίνει για τις μαρτυρίες, τα νέα στοιχεία και τα δημοσιεύματα που προκαλούν αντιδράσεις.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Στο βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου που απέρριψε την προσφυγή του κατά του εντάλματος σύλληψης, οι δικαστές αποδέχονται ως αληθείς τις καταγγελίες των φερόμενων ως θυμάτων τόσο για τον βιασμό τους, όσο και για τις σχέσεις του σκηνοθέτη με ανήλικους.

Οι δικαστές, λαμβάνοντας υπόψιν τους τις μαρτυρίες αλλά και το γεγονός ότι ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου είχε σημανθεί από την αστυνομία το 1984 για υπόθεση αποπλάνησης ανηλίκου, που δεν προχώρησε δικαστικά, κάνουν λόγο για δράση που συνεχιζόταν επί τουλάχιστον 30 χρόνια.

Οι μαρτυρίες κατά του Δημήτρη Λιγνάδη πολλαπλασιάζονται με το πέρασμα των ημερών. Χορευτής της παράστασης «Billy Eliot» υποστηρίζει πως ο σκηνοθέτης τον πολιορκούσε για μία έξοδο και του έστελνε μηνύματα ακόμα και τα ξημερώματα.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης εξακολουθεί να αρνείται τις κατηγορίες που έρχονται στο φως, τις οποίες αποδίδει σε σκοπιμότητες και φθόνο που προκάλεσε όπως ισχυρίζεται η επαγγελματική του επιτυχία.

Ο Αλέξης Κούγιας αναμένεται τις επόμενες μέρες να καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης για τον πελάτη του, με το θέμα να παραμένει στην κορυφή της επικαιρότητας.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 01/03/2021