Ελλάδα

Κορωνοϊός: Να μην κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας, να τηρούμε τα μέτρα – Τι λένε οι ειδικοί

01.03.2021 | 18:21 Eνσωμάτωση

Ιδιαίτερα υψηλά, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για αποτελέσματα τεστ που διενεργήθηκαν Κυριακή, είναι τα σημερινά κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, σήμερα η χώρα μας συγκεντρώνει 1.176 νέες μολύνσεις από τον φονικό ιό.

Γεμίζουν οι ΜΕΘ Covid-19

Μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, η Ελένη Γιαμαρέλλου, καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ, σημείωσε ότι τα στοιχεία που έρχονται καθημερινά είναι ανησυχητικά κυρίως από την αύξηση των διασωληνωμένων.

«Υπάρχει το παρήγορο ότι τον Νοέμβριο είχαμε φτάσει 600+ διασωληνωμένους και τα καταφέραμε, όμως αυτό δεν είναι η ελπίδα».

Η κ. Γιαμαρέλλου επισήμανε ότι η αύξηση των διασωληνωμένων σε ΜΕΘ, θα μας αναγκάσει «να κάνουμε κρεβάτια που δεν ήταν ΜΕΘ Covid-19, να γίνουν ΜΕΘ για Covid-19, αλλά αυτό δεν είναι λύση».

«Να τηρούνται τα μέτρα»

Η καθηγήτρια τόνισε ότι τα μέτρα θα πρέπει να τηρούνται πιστά από όλους και να «μην κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας», ενώ σημείωσε ότι η σωστή χρήση μάσκας μπορεί να βοηθήσει πραγματικά τη μείωση της μετάδοσης του ιού.

Μεγάλο πρόβλημα συνιστούν και οι συναθροίσεις στα σπίτια, με την κ. Γιαμαρέλλου μάλιστα να δηλώνει οι συναθροίζοντες θα μπορούσαν να κάνουν rapid test πριν βρεθούν όλοι μαζί.

«Πρέπει παντού να προσπαθήσουμε όλοι μαζί σε πολλούς τομείς, κατέληξε η κ. Γιαμαρέλλου.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 01/03/2021