Πολιτική

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Kατηγορεί την Aθήνα για pushback μεταναστών – Το σχόλιο Ακάρ για την θωράκιση της Ελλάδας

28.02.2021 | 13:56 Eνσωμάτωση

Νέα επιθετική ανακοίνωση σε βάρος της Ελλάδας εξέδωσε πριν λίγο το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Δίνοντας συνέχεια στην ψεύτικη ιστορία του τουρκικού υπουργείου Άμυνας για μετανάστες που χτυπήθηκαν και ληστεύθηκαν, υποστηρίζει, ότι υπάρχει ανάλογη περίπτωση για 13 Αφγανούς που αφού ληστεύθηκαν και χτυπήθηκαν στην Λέσβο επιστράφηκαν πίσω στην Τουρκία.

Η ανακοίνωση κάνει λόγω ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια η Ελλάδα επέστρεψε 80.000 πρόσφυγες και μετανάστες πίσω στην Τουρκία μέσω της τακτικής των push- backs.

Tαυτόχρονα, έες απειλές εναντίον της Ελλάδας εξαπέλυσε ο τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, δείχνοντας για μια ακόμα φορά την ενόχλησή του για την αμυντική θωράκιση της χώρας μας.

Σε δηλώσεις του στην «Hurriyet», αναφορικά με την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης και την κούρσα των εξοπλισμών στην Ελλάδα ανέφερε ότι «δεν πρόκειται να πετύχουν κάτι αγοράζοντας 3-5 μαχητικά ή 3-5 πολεμικά πλοία, καθώς όλοι ξέρουν το μέγεθος του τουρκικού στρατού».

«Αυτή η εξοπλιστική προσπάθεια της Ελλάδας δεν είναι τίποτα άλλο παρά σπατάλη των χρημάτων του ελληνικού λαού. Δεν συνάδει ούτε με τη λογική ούτε με τα μαθηματικά. Η Τουρκία είναι ένας ακλόνητος σύμμαχος του ΝΑΤΟ» πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη είναι η άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» του τουρκικού ναυτικού, αν και ακόμα δεν βγήκαν στο Αιγαίο τουρκικά πολεμικά.

Λόγω καιρού αποχώρησε και το Τσεσμέ και κατευθύνθηκε στα τουρκικά παράλια.

Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό παρακολουθεί στενά όλες τις κινήσεις και τις δράσεις.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 28/02/2021