Ελλάδα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας υπέρ Κουφοντίνα στο νοσοκομείο Λαμίας

28.02.2021 | 13:07 Eνσωμάτωση

Σε πεδίο σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης εξελίσσεται η υπόθεση με τον καταδικασμένο για δολοφονίες της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα, μετά τη σοβαρή επιδείνωση της υγείας του λόγω της απεργίας πείνας που κάνει εδώ και 51 ημέρες. Η κόντρα ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις, έρχεται να προστεθεί σε ένα ήδη τεταμένο κλίμα από τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης που γίνονται το τελευταίο διάστημα σε πολλές πόλεις.

Επιδείνωση παρουσίασε η κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα μετά από 51 ημέρες απεργία πείνας και εφτά απεργία δίψας.

Χθες το βράδυ αντιεξουσιαστές συγκεντρώθηκαν έξω από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος ο Λουκάς της 17 Νοέμβρη και επιχείρησαν να φτάσουν στην είσοδο. Στο σημείο έφτασαν γρήγορα ισχυρές αστυνομικές. Σημειώθηκαν μικροεντάσεις με αποτέλεσμα να γίνουν αρκετές προσαγωγές.

Η απεργία πείνας του Δ. Κουφουντίνα έγινε πεδίο σκληρής πολιτικής κόντρας.

Μπαράζ επιθέσεων σημειώθηκε χθες βράδυ. Άγνωστοι πέταξαν μπογιές σε τράπεζα στο Αιγάλεω, ενώ επίθεση έγινε και σε δύο τράπεζες στο Μαρούσι. Άγνωστοι έσπασαν τις προθήκες των υποκαταστημάτων και βανδάλισαν τα ΑΤΜ. Λίγες ώρες αργότερα άγνωστοι έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων στη Νέα Σμύρνη.

Στο στόχαστρο βρέθηκε και το πατρικό σπίτι της οικογένειας Μητσοτάκη στα Χανιά όπου άγνωστοι έγραψαν με μπογιές συνθήματα.

Λίγο αργότερα επιτέθηκαν και στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας όπου πέταξαν μαύρη μπογιά στην πόρτα, έγραψαν συνθήματα στους τοίχους και πέταξαν τρικάκια υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 28/02/2021