Υγεία

Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» τα νοσοκομεία της Αττικής – Προβληματίζει η πληρότητα των ΜΕΘ

28.02.2021 | 13:07 Eνσωμάτωση

Με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο φεύγει ο Φεβρουάριος, προαναγγέλλοντας τις δυσκολίες κόντρα στο κύμα του κορωνοϊού και τον επόμενο μήνα.

Το κύμα των εισαγωγών στα νοσοκομεία κρατούν σε διαρκή συναγερμό υγειονομικές και πολιτικές αρχές της χώρας.

Τα 1.630 νέα κρούσματα και οι 319 νέες εισαγωγές ασθενών, εκ των οποίων 170 στην Αττική, ήταν η …παρακαταθήκη της χθεσινής μέρας.

Ειδικά στο λεκανοπέδιο η πληρότητα στις κλίνες ΜΕΘ στο «Σωτηρία» άγγιξε χθες, Σάββατο, το 100%, ενώ ιδιαίτερα περιορισμένα ήταν τα περιθώρια και σε άλλα κεντρικά νοσοκομεία της Αθήνας.

Αντίστοιχα, Ευαγγελισμός και Αττικό είχαν μόλις τρία διαθέσιμα κρεβάτια.

Η παράταση του lockdown αποσκοπεί στο να αποσυμπιεστούν τα νοσοκομεία και δη οι ΜΕΘ.

Σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΕΚΑΒ αποφασίστηκε η λήψη έκτακτων μέτρων για την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων.

Ειδικότερα, αποφασίστηκαν τα εξής μέτρα: να δοθούν εξιτήρια σε ασθενείς και το Σαββατοκύριακο, να παραχωρηθούν άλλες 70 κλινών εντατικής θεραπείας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, να εξασφαλιστούν κρεβάτια σε ιδιωτικά νοσοκομεία για non-covid ασθενείς, να αναπτυχθούν επιπλέον κλίνες για τον κορωνοϊό στο ΝΙΜΤΣ.

Οι επιδημιολόγοι, πάντως, ελπίζουν σε αποκλιμάκωση ώστε σταδιακά να υπάρξει χαλάρωση των μέτρων και να κάνουμε ένα πιο ελεύθερο καλοκαίρι.

Γέμισαν οι δρόμοι
Παρότι τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν είναι καλά και παρότι η σημερινή μέρα δεν ήταν ηλιόλουστη, οι Αθηναίοι βγήκαν για να κάνουν την βόλτα τους.

Στην Θεσσαλονίκη, οι δημότες στον Εύοσμο-Κορδελιό συνεχίζουν να αντιδρούν στο αυστηρό lockdown που επιβλήθηκε στην περιοχή εξαιτίας των μεταλλάξεων του κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στην περιοχή.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 28/02/2021