Ελλάδα

Lockdown: Ποια ημερομηνία «κλειδώνει» για το άνοιγμα της αγοράς – Τι θα γίνει με τα σχολεία

27.02.2021 | 19:57

Στις 15 Απριλίου θα ανοίξει η εστίαση σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από το κυβερνητικό επιτελείο μετά την παράταση του lockdown, ενώ το λιανεμπόριο στις 16 Μαρτίου... Στον ορίζοντα είναι πλέον ορατή η νίκη λέει με άρθρο του στα «ΝΕΑ» ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της παράτασης του σκληρού lockdown για μία εβδομάδα στην Αττική, ο Άλιμος πλημμύρισε από κόσμο…

Βουτάνε στην παγωμένη θάλασσα, γιατί δεν έχουν άλλον τρόπο να διασκεδάσουν.

Οι παραλίες της Αττικής γέμισαν κόσμο, που με σύμμαχο τον καλό καιρό αποφάσισε να γυρίσει την πλάτη στην παράταση του λοκντάουν και να παίξει ρακέτες.

Αλλά και οι μεγαλύτεροι βγήκαν κατά εκατοντάδες από τα σπίτια τους για μια βόλτα στην παραλία. Δηλώνουν όλοι κουρασμένοι από τα παρατεταμένα περιοριστικά μέτρα.

Με άρθρο του στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» ο Πρωθυπουργός κάνει το δικό του θετικό όπως σημειώνει απολογισμό στον ένα χρόνο από την εκδήλωση του πρώτου κρούσματος της πανδημίας. Όπως σημειώνει ο οικονομικός και κοινωνικός ιστός της χώρας έμεινε όρθιος για να προσθέσει ότι απομένουν λίγα βήματα πριν το οριστικό άνοιγμα.

«Ενώ ο πόλεμος συνεχίζεται, στον ορίζοντα είναι πλέον ορατή η νίκη. Τηρώντας τα μέτρα προστασίας μέχρι ο θώρακας του εμβολίου να καλύψει ολόκληρη τη χώρα. Γιατί τότε ο στόχος θα έχει επιτευχθεί: Ο πρώτος χρόνος του κορωνοϊού στην Ελλάδα θα περάσει στην Ιστορία ως ο μόνος χρόνος της πανδημίας.»

Με πρώτο το λιανεμπόριο, ένας ένας οι υπουργοί, προαναγγέλλουν το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας αμέσως μετά τις 15 Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή τη φορά οι ειδικοί προσανατολίζονται στην επιλογή να δοθεί προτεραιότητα στο λιανικό εμπόριο έναντι των σχολείων, που θα ακολουθήσουν όταν τα κρούσματα μειωθούν ακόμη περισσότερο.

Οι κάτοικοι όπως λένε βρίσκονται σε απόγνωση, αφού λόγω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων έχουν υποστεί μεγάλο οικονομικό πλήγμα.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 27/02/2021

Ελλάδα