Κόσμος

Η αμερικανική έκθεση για Κασόγκι και οι κυρώσεις σε σαουδάραβες – Ενίσχυση ελέγχων για COVID στα γαλλογερμανικά σύνορα

27.02.2021 | 06:53 Eνσωμάτωση

Δριμύ «κατηγορώ» για τον ρόλο του πρίγκιπα-διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, στη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη, το 2018, αποτελεί το πόρισμα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών για την πολύκροτη υπόθεση, η αποχαρακτηρισμένη έκδοση της οποίας δόθηκε απόψε στη δημοσιότητα.

«Εκτιμούμε ότι ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν ενέκρινε επιχείρηση στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας για τη σύλληψη ή τη δολοφονία του Σαουδάραβου δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι», επισημαίνεται στην έκθεση.

«Βασίζουμε αυτήν την εκτίμηση στον έλεγχο που ασκεί ο πρίγκιπας-διάδοχος στη λήψη αποφάσεων στο βασίλειο [της Σαουδικής Αραβίας], την άμεση εμπλοκή ενός στενού συμβούλου και μελών της ασφάλειας του Μουχάμαντ Μπιν Σαλμάν στην επιχείρηση, καθώς και στην υποστήριξη του πρίγκιπα-διαδόχου στη χρήση βίαιων μεθόδων για να σιωπήσουν αντιφρονούντες στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένου του Κασόγκι», υπογραμμίζεται στη σύνοψη συμπερασμάτων.

Σε 76 Σαουδάραβες επέβαλαn κυρώσεις πριν λίγη ώρα οι ΗΠΑ.

Γερμανία-Γαλλία
Νέους περιορισμούς όσον αφορά την COVID-19 στην περιοχή γύρω από τα κοινά της σύνορα με τη Γερμανία αποφάσισε η Γαλλία, στην προσπάθεια αναχαίτισεις του κορωνοϊού στον γαλλικό νομό του Μοζέλ.

Έτσι, αυτοί που εργάζονται στην άλλη πλευρά των συνόρων, οι οποίοι εξαιρούνταν μέχρι τώρα, θα χρειάζεται να παρουσιάζουν αρνητικά τεστ PCR για να περάσουν τα σύνορα, αν ταξιδεύουν για λόγους που δεν σχετίζονται με τη δουλειά τους.

Πώς έπεστρεψαν στην Ρωσία διπλωμάτες
Τον δικό τους… Γολγοθά βίωσαν Ρώσοι διπλωμάτες στην προσπάθειά τους να επιστρέψουν από την Βόρεια Κορέα στην πατρίδα τους.

Έτσι, επέστρεψαν στα πάτρια εδάφη με ένα χειροκίνητο βαγονέτο. Κι αυτό, διότι η Πιονγιάνγκ έχει επιβάλει αυστηρά περιοριστικά μέτρα για την πανδημία, αποκλείοντας σχεδόν όλες τις μορφές ταξιδιών για τους επιβάτες που περνούν τα σύνορά της.

«Από τη στιγμή που τα σύνορα παραμένουν κλειστά εδώ και πάνω από ένα χρόνο κι έχουν σταματήσει οι μετακινήσεις των επιβατών, χρειάστηκε ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι για την επιστροφή στα πάτρια» σημείωσε το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 27/02/2021