Ελλάδα

Σφοδρή σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα

25.02.2021 | 17:05 Eνσωμάτωση

Κλίμα εκτόνωσης απ΄το ζοφερό περιβάλλον που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο επιχείρησαν οι πολιτικοί αρχηγοί κατά  τη συζήτηση στη βουλή με φόντο τις αποκαλύψεις για παιδεραστία και το κίνημα #metoo.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε την πολιτική ευθύνη , στήριξε ωστόσο τη υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.  Αποστάσεις πήρε ο Αλέξης Τσίπρας από τα χυδαία hashtags και τις αναρτήσεις  του twitter.

Κατηγορείτε την κυβέρνηση ότι καλύπτει παιδεραστές κι ότι η ΝΔ διακινεί κύκλωμα ανηλίκων; Ποιος κρύβεται τελικά πίσω από το hashtag ΝΔ παιδεραστές και το νεοΑυριανισμό του διαδικτύου.

Και ναι η πολιτική ευθύνη προφανώς βαραίνει εμένα. Και θεωρώ ότι η κα Μενδώνη είναι μια αποτελεσματική υπουργός.

«Οι χυδαίοι είναι εντός των τειχών. Μην αναζητάτε ευθύνες σε άλλους μην πετάτε την μπάλα στην εξέδρα , πρόβλημα είστε εσείς και από εκεί πρέπει να αρχίσει η κάθαρση.»

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη με τον κ. Τσίπρα να αναφέρεται στην Λίνα Μενδώνη ως τη σκιά που βαραίνει τα κυβερνητικά έδρανα παρότι λείπει από αυτά.

Βολές κατά της κυβέρνησης για τον χειρισμό της στην υπόθεση Λιγνάδη εξαπέλυσαν η υπόλοιπη αντιπολίτευση.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε δέσμη νομοθετικών μέτρων για  την αντιμετώπισης της βίας και της παρενόχλησης στους χώρους εργασίας και τη δημιουργία διαδικτυακής πύλης με το όνομα metoo.gov.gr όπου θα συγκεντρώνονται πληροφορίες αλλά και καταγγελίες.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 25/02/2021