Ελλάδα

Συναγερμός σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κρήτη

25.02.2021 | 18:21

Ύψιστο συναγερμό σε Θεσαλονίκη, Πάτρα και Κρήτη φέρνει ο κορονοίος με τα κρούσματα να καλπάζουν τις μεταλλάξεις να επικρατούν τα νοσοκομεία να λυγίζουν και τους πολίτες να είναι στα όρια τους.

Στην Θεσσαλονίκη οι πολίτες έχουν κουραστεί όμως τα αεπιδημιολογικά δεδομένα δεν δίνουν μεγαλη τροφή για αισιοδοξία αφού δεν υπάρχει κάμψη αλλά μόνο Τάσεις σταθεροποίησης στο ιικό φορτίο των λυμάτων.

Δραματική είναι η κατάσταση στην Πάτρα σε ίδρυμα της πόλης 33 παιδιά και 17 εργαζόμενοι είναι θετικοί. 2 παιδιά πήγαν στο νοσοκομείο. Στις φυλακές 72 κρατούμενοι από τους 680 είναι θετικοί. Οι πολίτες στην πόλη ανησυχούν…

Οι γιατροί από την άλλη τονίζουν πως τα μέτρα πρέπει να τηρούνται απαρρέγκλιτα και σημειώνουν πως οι αντοχές των νοσοκομείων εχουν εξαντληθεί.

Αυτό που φοβίζει περισότερο είναι πως τα νοσοκομεία της πόλης είναι στα όρια τους με τα κρεβάτια πλέον να έίναι διαθέσιμα με το σταγονόμετρο και η εναλλακτική της Αθήνας είναι επισης επιβαρυμένη.

Στην Κρήτη η Βρετανική μετάλλαξη είναι πλέον αυτή που απασχολεί αποκλειστικά τα νοσοκομεία του νησιού.

Οι ειδικοί χτυπάνε καμπανάκι κινδύνου για μέτρα εδώ και τώρα που θα σταματήσουν την επέκταση του βρετανικού στελέχους το οποίο σε κλειστούς χώρους λειτουργεί ως βόμβα μετάδοσης.

Στο νησί το ιικό φορτο στα λύματα έχει δείξει αύξηση κατά 265% στο Ηράκλειο και η ανησυχητική αύξηση στις μολύνσεις επιβάλλει σε όλους να είναι προσεκτικοί.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 25/02/2021

Ελλάδα