Υγεία

Πειραιάς: Δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού σε ιδιωτική κλινική – Στα όριά τους η ΜΕΘ της Αττικής

25.02.2021 | 06:19 Eνσωμάτωση

Τουλάχιστον 81 είναι τα κρούσματα κορωνοϊού σε ιδιωτική κλινική στον Πειραιά, η οποία τέθηκε σε αυστηρή καραντίνα από χθες.

Έως τώρα, πάνω από 10 ασθενείς έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία αναφοράς καθώς η κατάσταση της υγείας τους δεν ήταν καλή.

Η διασπορά στην κλινικη είναι τεράστια. Πέντε μέρες πριν, στην συγκεκριμένη κλινική διενεργήθηκαν rapid test. Από τους ελέγχους βρέθηκαν θετικοί στον ιο 30 άτομα. Μεταξύ αυτών αρκετοί ηλικιωμένοι και εργαζόμενοι.

Πλέον, στη δομή δεν μπαίνει και δεν βγαίνει κανείς ενώ τα τεστ τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστούν καθώς υπάρχουν φοβοι ότι μπορεί να υπάρχει μεγαλύτερη διασπορά του ιού.

Στα όρια τους η ΜΕΘ
«Καμπανάκι» για την πίεση στο σύστημα υγείας της έκρουσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια η κάλυψη των ΜΕΘ στην Αττική αγγίζει το 90%.

Ο υπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για την Αττική, λέγοντας πως οι εισαγωγές στα νοσοκομεία είναι αυξημένες, καθώς μόλις χθες έγιναν 168 και προχθές 186. Ειδικά για τις κλίνες ΜΕΘ, τόνισε πως έχουν 90% πληρότητα στην Αττική, αφού είναι γεμάτες οι 253 από 262.

Επιπλέον, ο Βασίλης Κικίλιας έκανε ειδική αναφορά σε ένα βρέφος που νοσηλεύεται διασωληνωμένο και δίνει μάχη για την ζωή του.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 25/02/2021