Ελλάδα

Νέα σοκαριστική καταγγελία για τον Πέτρο Φιλιππίδη

25.02.2021 | 13:17 Eνσωμάτωση

Μία νέα σοβαρή καταγγελία κατά του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη ήρθε σήμερα στο φως της δημοσιότητας. Ο δικηγόρος Γιώργος Γεραρής μιλώντας το πρωί στο MEGA κατήγγειλε τον ηθοποιό για σωματική κακοποίηση κατά του πελάτη του σε θεατρική παράσταση που είχε ανέβει το 2013 – 2015. Μια συμπεριφορά που όπως λέει ο δικηγόρος, έστειλε τον πελάτη του δυο φορές στα επείγοντα.

Ο δικηγόρος Γιώργος Γεραρής σόκαρε το πανελλήνιο μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA. Κατήγγειλε τον ξυλοδαρμό του εντολέα του από τον Πέτρο Φιλιππίδη πάνω στη σκηνή κατά τη διάρκεια της θεατρικής παράστασης Φον Δημητράκης το χρονικό διάστημα 2013 – 2015.

«Η καταγγελία είναι από έναν ηθοποιό που δεν θέλει να δώσει το όνομά του. Σήμερα είναι σε μια μέση ηλικία και δεν είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο όνομα. Έχει παίξει, όμως, όλη του ζωή στο θέατρο», είπε ο κ. Γεραρής.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την καταγγελία, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης του πρότεινε ένα μικρό ρόλο στην παράσταση που θα ανέβαζε εκείνη τη χρονιά. Τον ενημέρωσε μάλιστα ότι θα τρώει ξύλο και η αμοιβή του θα ανέρχονταν σε 480 εύρω το μήνα.

«Ωστόσο το ξύλο δεν ήταν θεατρικό ξύλο, αλλά κανονικό ξύλο», συνέχισε ο κ. Γεραρής. «Τον χτυπούσε με ένα τηλέφωνο στους ώμους και μετά του έδινε χαστούκια. Τον πρώτο μήνα τον χτυπούσε με ένα τηλέφωνο στους ώμους. Μετά από λίγο καιρό συνέχισε με τα χέρια του. Με δυνατά χαστούκια, ή με χτυπήματα στους ώμους και την πλάτη με τα χέρια του. Ο εντολέας μου μού είπε ότι από το κοινό ακούγονταν επιφωνήματα».

Όπως λέει ο κ. Γεραρής δύο φορές πήγε στα επείγοντα νοσοκομείου ο ηθοποιός και η διάγνωση ήταν θλάση και φλεγμονή.

«Όταν έβαλε τα επιθέματα, εξόργισε τον κ. Φιλιππίδη, που άρχισε να τον χτυπάει με περισσότερη δύναμη. Τον τελευταίο μήνα των παραστάσεων του έριξε μια γονατιά στη μέση, τελείως εκτός σεναρίου και σκηνοθεσίας, και ο εντολέας μου έπαιξε το υπόλοιπο των παραστάσεων σχεδόν κουτσός. Τον είχε σαν σάκο του μποξ, ανάλογα με τις διαθέσεις του», είπε ο κ. Γεραρής.

Η κακή οικονομική κατάσταση του ηθοποιού, όπως υποστηρίζει ο Γιώργος Γεραρής, τον ανάγκαζε να παραμένει στη θέση του και να δέχεται τον ξυλοδαρμό από το σκηνοθέτη. Στο τέλος της δεύτερης σεζόν, όμως, η κατάσταση ξέφυγε εντελώς.

«Μπήκε μέσα ο κ. Φιλιππίδης, ρώτησε τι έλεγαν, και μετά κάλεσε και τους τρεις στο καμαρίνι του και άρχισε να τους τα ψέλνει, και είπε να του ζητήσουν συγνώμη. Ο εντολέας μου αντέδρασε και είπε ότι δεν είχε λόγο να ζητήσει συγνώμη, και τότε ο κ. Φιλιππίδης τον άρπαξε από το γιακά, τον έσυρε στην πόρτα, του έριξε μια γροθιά και τον πέταξε έξω. Ο εντολέας μου φώναξε ότι αυτό δεν θα περάσει έτσι, και τότε ο κ. Φιλιππίδης τον πλάκωσε στο ξύλο. Έχουμε εννιά μάρτυρες. Σχεδόν όλος ο θίασος ήταν μπροστά. Μπήκαν στη μέση οι συνάδελφοί του και τον έσωσαν τον εντολέα μου. Αν δεν είχε μεσολαβήσει η παρέμβασή τους δεν ξέρω τι θα γινόταν».

Ο εντολέας του Γιώργου Γεραρή σοκαρισμένος επικοινώνησε με το δικηγόρο του λέγοντας πως θέλει να αποχωρήσει από την παράσταση . Ήταν όμως η τελευταία εβδομάδα των παραστάσεων και μετά τις νομικές συμβουλές που δέχτηκε παρέμεινε γιατί θα μπορούσε να κατηγορηθεί για διαφυγόντα κέρδη.

Το MEGA προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον δικηγόρο του κ. Φιλιππίδη, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 25/02/2021