Ελλάδα

Μπακογιάννης για Κουφοντίνα: Ας μην παρασυρθούμε από έναν «παράφρονα αυλητή του μίσους»

25.02.2021 | 21:33

Στην υπόθεση Κουφοντίνα, που συνεχίζει για 49η ημέρα την απεργία πείνας, αίσθηση προκαλεί η παρέμβαση του Κώστα Μπακογιάννη. Ο Δήμαρχος Αθηναίων απευθύνει έκκληση σε όλους να μην παρασυρθούν σε πολιτική αντιπαράθεση, τονίζοντας ότι η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας δεν έχει πολιτικό πρόσημο, και υπογραμμίζει ότι οι νόμοι και οι κανόνες που ισχύουν για όλους, ισχύουν και για τον δολοφόνο του πατέρα του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα επιβάλει τον τρόπο και τον τόπο έκτισης της ποινής του.

Η καταπολέμηση της τρομοκρατίας δεν έχει πολιτικό πρόσημο και απαιτεί αρραγές μέτωπο χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους είναι το μήνυμα του Κώστα Μπακογιάννη που είδε τον πατέρα του να πέφτει νεκρός από επίθεση των τρομοκρατών της 17 Νοέμβρη με αφορμή την απεργία πείνας του αρχιεκτελεστή Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Μην επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να παρασυρθούν από έναν παράφρονα αυλητή του μίσους. Ο δολοφόνος να μείνει δολοφόνος και μόνον, όχι σημαία ευκαιρίας και αφορμή για πολιτική αντιπαράθεση.»

Το αίτημα Κουφοντίνα για μεταγωγή φαίνεται πως διχάζει δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργού.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κάλεσε την Πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της στο ζήτημα της μεταχείρισης του κρατουμένου. Ωστόσο, ο πρόεδρος Εφετών και πρώην μέλος του ΔΣ της Ενωσης Παν. Λυμπερόπουλος κάνει λόγο για “θεσμική εκτροπή”

«Η τοποθέτηση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ήταν εσφαλμένη γιατί παραβίαζε αυτήν την οφειλόμενη ουδετερότητα. Για εμένα είναι λάθος. Είναι ένα θεσμικό λάθος.»

Το αίτημα Κουφοντίνα ο οποίος βρίσκεται για 49 ημέρες σε απεργία πείνας να μεταφερθεί στον Κορυδαλλό ανεβάζει και το πολιτικό θερμόμετρο.

«Αποφάσισε ότι δεν του αρέσει να εκτίσει την ποινή εκει που ορίζει ο νόμος και να την εκτίσει σε φυλακή της επιλογής του. Γι’ αυτόν το λόγο αποφασισε να κάνει απεργία πείνας. Αυτό είναι δική του επιλογή.»

«Είναι στα χέρια του Πρωθυπουργού η ζωή του Κουφοντίνα. Δεν είναι Τουρκία η Ελλάδα.»

Συνθήματα υπέρ του εκτελεστή της 17Ν έγραψαν άγνωστοι μέσα στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Αμυρά στα Ιωάννινα

«Σιγά μη φοβηθούμε τους τραμπούκους. Η Δημοκρατία δεν φοβάται, δεν κάνει πίσω. Αν είναι δυνατόν, γράψανε συνθήματα υπέρ ενός δολοφόνου, που δολοφόνησε 11 ανθρώπους και μάλιστα πισώπλατα.»

Την ίδια ώρα άγνωστοι προχώρησαν σε κατάληψη παραρτήματος του υπουργείου πολιτισμού στην πλατεία Καρύτση και άπλωσαν πανό υπέρ του Κουφοντίνα.

Η αστυνομία προχώρησε σε 42 συλλήψεις.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 25/02/2021

Ελλάδα