Ελλάδα

Κορωνοϊός: 24 εμβολιασμοί εκτός σειράς σε 2 ιδρύματα – Είχαν φιλικές σχέσεις

25.02.2021 | 17:56

Τα νέα στοιχεία έρχονται στο φως μια ημέρα μετά την παραδοχή του 56χρονου περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου στο Live News οτι εμβολιάστηκε εκτός σειράς.

Την παρέμβαση της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσαν οι νέες καταγγελίες για εμβολιασμούς από την πίσω πόρτα σε 2 Ιδρύματα στην Θεσσαλονίκη.

Τα νέα στοιχεία έρχονται στο φως μια ημέρα μετά την παραδοχή του 56χρονου περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου στο Live News οτι εμβολιάστηκε εκτός σειράς.

«Το μεσημέρι της Κυριακής κι ενώ βρισκόμουν στο δημαρχείο, ενημερώθηκα ότι είχε ολοκληρωθεί στο ιατρείο η διαδικασία του εμβολιασμού των κατοίκων της Χάλκης. Επισκέφτηκα το ιατρείο και δέχτηκα την προτελευταία από τις αδιάθετες δόσεις από φιαλίδιο το οποίο είχε ήδη χρησιμοποιηθεί και θ’ απορριπτόταν» αναφέρει ο Γιώργος Χατζημάρκος, περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

24 εμβολιασμοί εκτός λίστας

Στο επίκεντρο της εισαγγελικής έρευνας βρίσκονται 24 άτομα που έκαναν το εμβόλιο -12 στον «Άγιο Δημήτριο» και 12 στον Αγιο Παντελεήμωνα Θεσσαλονίκης, καθώς οι πληροφορίες λένε ότι δεν πρόκειται για εργαζόμενους.

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τα άτομα που εμβολιάστηκαν παράτυπα χρησιμοποίησαν εμβόλια των οποίων οι δικαιούχοι δεν πήγαν τελικά στο ραντεβού.

Έληγε η δράση τους

Τα 24 αυτά άτομα φαίνεται πως είναι 40 έως 45 ετών και έχουν φιλικές σχέσεις με ανθρώπους των ιδρυμάτων.

Και όλα αυτά όταν οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα φτάνουν μόλις τις 800.000 με τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, ανεξαρτήτως ηλικίας, να παίρνουν σειρά για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Οι καταγγελίες αυτές έχουν συνταράξει τη Θεσσαλονίκη καθώς μιλάμε για 24 παράτυπους εμβολιασμούς.

Είναι άνθρωποι οι οποίοι δεν ανήκουν στο εργασιακό περιβάλλον των δύο ιδρυμάτων, νέοι σε ηλικία, 40-45 ετών.

Σήμερα ο εισαγγελέας πρωτοδικών ζήτησε να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση ώστε να διαπιστωθεί αν οι καταγγελίες αυτές ευσταθούν και αν ναι, τότε να ακολουθήσουν τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 25/02/2021

Ελλάδα