Ελλάδα

Δυσκολίες στην άρση του lockdown – Φόβοι για τα χειρότερα αν το άνοιγμα γίνει βιαστικά

25.02.2021 | 17:29

Δύσκολα τα πράγματα στην Αττική από τη στιγμή που τα κρούσματα χτες στην Αθήνα άγγιξαν τα 869. H παράταση του lockdown για 15 ημέρες μοιάζει μονόδρομος. Οι ειδικοί άλλωστε ανησυχούν πως αν η άρση γίνει απρόσεκτα τα αποτελέσματα θα είναι δραματικά.

«Αν η κοινωνία ανοίξει εντελώς μόλις εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες τα νοσοκομεία θα γεμίσουν με νέους καθώς η μεταδοτικότητα είναι τόσο μεγάλη που παρόλο που οι νέοι έχουν μικρό κίνδυνο όταν θα βρίσκεται σε μεγάλο ποσοστό θα γεμίσουν τα νοσοκομεία με νέους ανθρώπους. Εαν πετύχουμε ένα 60% τον Μάιο και κάνουμε ενα πολύ σκληρό lockdown για 3 εβδομάδες γύρω απο το σημείο της επίτευξης μετά ίσως μπορούμε να ανοίξουμε εντελώς» ανέφερε ο Καθηγητής Ιατρικής Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.

Τα κρούσματα εχθές πανελλαδικά άγγιξαν σχεδόν τις 2.000 Οι διασωληνωμένοι ήταν 357 και οι νέοι θάνατοι 28.

Αν η επιδημιολογική εικόνα της Αττικής παραμείνει η ίδια τότε φαίνεται πως θα γιορτάσουμε με lockdown… 4 Μαρτίου- Τσικνοπέμπτη, 14 Μαρτίου – τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, 15 Μαρτίου- Καθαρά Δευτέρα.

Από την άλλη όμως μια χαραμάδα αισιοδοξίας άφησε η καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου για την περίοδο του Πάσχα. Ενός Πάσχα που θα είναι καλύτερο από το περσινό.

Οι επαγγελματίες ελπίζουν πως αν τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν θα υπάρξει και ανοιγμα της εστίασης την εβδομάδα 12-19 Απριλίου, δηλαδή πριν από τη μεγάλη εβδομάδα

«Η μεγάλη αγωνία του εμπορικού κόσμου σήμερα είναι η περίοδος του Πάσχα. Δεν θέλουμε να υπάρξει ένα δεύτερο χαμένο Πάσχα» ανέφερε ο Γιώργος Καρανίκας, Πρόεδρος ΕΣΕΕ.

Την αισιοδοξία της μοιράζεται και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του σε Γερμανική εφημερίδα άφησε να φανεί πωες το καλοκαίρι θα είναι πολ΄υ καλύτερο.

«Ελπίζουμε πως η φετινή τουριστική σεζόν θα είναι πολύ καλύτερη από την περσινή. Στόχος μας είναι να φτάσουμε φέτος τουλάχιστον στο 50% του επιπέδου του 2019».

Πιθανότητα για άνοιγμα της αγοράς «μυρίζει και η παράταση των εκπτώσεων μέχρι τις 31 Μαρτίου. Κάτι που αφήνει ανοιχτό το άνοιγμα των καταστημάτων με click away ή click in shop πριν από αυτή την ημερομηνία

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 25/02/2021

Ελλάδα