Ελλάδα

Υπόθεση Λιγνάδη: Η μάρτυρας «κλειδί» λύνει τη σιωπή της

23.02.2021 | 17:13

Η κατάθεσή της, στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής δρομολόγησε καταιγιστικές εξελίξεις. Είναι η 41χρονη μάρτυρας που χαρακτηρίζεται κλειδί στην υπόθεση Λιγνάδη.

Η γυναίκα που υπήρξε σύντροφος του σκηνοθέτη και έτσι γνωρίζοντας πρόσωπα και πράγματα, συμπλήρωσε τις καταγγελίες για βιασμούς ανηλίκων, οδηγώντας ουσιαστικά στη σύλληψη του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Για πρώτη φορά αποφασίζει να μιλήσει για όλους και για όλα. Για τη σχέση της με τον Δημήτρη Λιγνάδη, τους λόγους που αποφάσισε να τον καταγγείλει αλλά και για τα όσα είχε διαπιστώσει τα χρόνια που βρισκόταν στο περιβάλλον του.

«Ο ίδιος μου αποκάλυψε ότι είχε σχέση με ανήλικους. Δεν είμαι ηθοποιός όπως με παρουσιάζουν τα μέσα και δεν ήμουν 19 χρόνια σύντροφός του. Με τη μαρτυρία μου πήγα να κάνω κάτι καλό» σημείωσε η μάρτυρας.

Στην κατάθεσή της, περιγράφει τη γνωριμία της με τον Δημήτρη Λιγνάδη στην Πάτρα το 2000, όταν ήταν 20 ετών. Σύντομα έκαναν σχέση που όπως λέει δεν κράτησε για πολύ…

«Είχα γνωρίσει τον Δημήτρη Λιγνάδη μέσα από τον χώρο. Κάποια στιγμή είχαμε κάνει σχέση, μετά δεν προχώρησε, αλλά κρατήσαμε φιλικές επαφές. Εγώ έφυγα και ζούσα πολλά χρόνια εκτός Αθηνών και επέστρεψα κάποια χρόνια αργότερα. Όταν γύρισα το 2016, αρχίσαμε να μιλάμε αραιά και πού. Βρεθήκαμε μία φορά να τα πούμε και ο ίδιος μου είπε ότι έχει σχέση με ένα αγόρι 16 ετών. Του απάντησα πως είναι ποινικό αδίκημα αυτό που κάνει και ότι αν μπορούσα να το κάνω θα πήγαινα στην Αστυνομία. Εκείνος μου είπε ότι δεν βλέπει πού υπάρχει πρόβλημα» συμπλήρωσε.

Τότε, όπως υποστηρίζει ήταν αποφασισμένη να τον καταγγείλει, αλλά όπως καταθέτει οι απειλές του Δημήτρη Λιγνάδη, την έκαναν να φρενάρει… «Αντέδρασε όταν του είπα ότι θα πάω να τον καταγγείλω. Άρχισε να με απειλεί. Προσπαθούσα να του πω να πάει σε έναν ειδικό για την περίπτωσή του και να σταματήσει να το κάνει. Εκείνος με απείλησε, μου είπε: “Θα καταστρέψω τη ζωή σου, θα καταστρέψω τη ζωή της οικογένειάς σου, θα σε σκοτώσω”» πρόσθεσε η 41χρονη μάρτυρας.

«Τον έβλεπα με ανήλικα αγόρια»

Η μάρτυρας κατέθεσε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια που συναντούσε τον Λιγνάδη στο σπίτι του, έβλεπε να τον επισκέπτονται διάφορα ανήλικα άτομα. Υποστηρίζει πως ένα από αυτά, είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, με χάπια. Σε μια άλλη περίπτωση κι ενώ μάρτυρας ήταν σε νησί, την επισκέφθηκε ο Λιγνάδης, συνοδευόμενος από ένα ανήλικο…

«Μάλιστα την ίδια ημέρα που έφθασαν ήρθε με το ανήλικο παιδί να με δει σε μια ερημική παραλία που ήμουν μαζί με τα ξαδέλφια μου και εκεί έκανε γυμνός μπάνιο μαζί με τον ανήλικο, ενώ τα ξαδέλφια μου έφυγαν γιατί δεν τους άρεσε το θέαμα. Εγώ έμεινα με μια φίλη και τότε κατάλαβα ότι τσακώθηκε ο Λιγνάδης με τον ανήλικο πάρα πολύ. Μετά από λίγο ο ανήλικος μου εκμυστηρεύθηκε ότι δεν είναι 19 ετών, όπως τον παρουσίαζε ο Λιγνάδης, αλλά μόνο 16-17 ετών και πάει ακόμη σχολείο. Μετά από αυτό ένοιωσα αποτροπιασμό» υποστήριξε.

Το 2016 όπως υποστηρίζει, ο Δημήτρης Λιγνάδης της είπε στο τηλέφωνο πως έχει δίπλα του, τον μεγάλο έρωτα της ζωής του. Όταν εκείνη ζήτησε να μιλήσουν, την περίμενε όπως είπε, μια δυσάρεστη έκπληξη… «Από τη φωνή του κατάλαβα ότι είναι ένα μικρό αγόρι, ανήλικο περίπου 14-15 ετών. Σοκαρισμένη τον ρώτησα γιατί δεν είσαι με τους γονείς σου και τότε ο Λιγνάδης πήρε το ακουστικό από το χέρι του και μου είπε ποιο είναι το πρόβλημά σου; Τότε του είπα ότι είσαι παιδόφιλος και δεν θέλω καμία επαφή μαζί σου» ανέφερε.

Οι πρώτες καταγγελίες σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη, την έκαναν να μιλήσει. Να καταθέσει όπως λέει τα δικά της βιώματα, με στόχο να σπάσει το απόστημα και να ξεσκεπαστεί η άγνωστη αλήθεια… «Ακούγοντας τελευταία όλες αυτές τις μαρτυρίες, πήρα την απόφαση να καταθέσω. Είναι δυνατόν να μην το έκανα; Εγώ νόμιζα ότι θα πήγαιναν και άλλοι. Όλο το θέατρο βούιζε με αυτή τη συμπεριφορά του, δεν το έκρυβε πουθενά. Όλοι γνώριζαν» συμπλήρωσε η μάρτυρας.

Πλέον η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης που καλείται να διαλευκάνει τις καταγγελίες που συγκλόνισαν και συγκλονίζουν την κοινή γνώμη.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 23/02/2021

Ελλάδα