Υγεία

Κορωνοϊός: Ανησυχία για την αύξηση των εισαγωγών – Σχέδιο για άνοιγμα του λιανεμπορίου

23.02.2021 | 17:36

Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια και το σοκ των 346 ασθενών που είναι με μηχανική υποστήριξη αναπνοής ανοίγει και πάλι την κουβέντα για την επόμενη ημέρα.

Χθες, έγιναν 299 νέες εισαγωγές, ενώ συνολικά νοσηλεύονται περισσότεροι από 2.500 ασθενείς, εκ των οποίων πάνω από 1.300 στην Αττική.

Κρίσιμη εβδομάδα – βαρόμετρο για το άνοιγμα του λιανεμπορίου

 

Αυτή η εβδομάδα είναι η πιο κρίσιμη για τις αποφάσεις που θα έχουν να κάνουν με το άνοιγμα καταστημάτων και πιθανώς και σχολείων. Προτεραιότητα έχει πάντως το λιανεμπόριο, με πιο πιθανό το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς με αυστηρούς κανονισμούς από τις 8 Μαρτίου.

Από την άλλη όμως αν πέσου ντα κρούσματα κάτω από 1.000, είναι ανοιχτό σενάριο το άνοιγμα και από τη Δευτέρα που έρχεται, με νέο τρίωρης διάρκειας SMS για ψώνια.

Για να μην ανοιγοκλείνει το ακορντεόν ανεξέλεγκτα, η κυβέρνηση θα κινηθεί πολύ προσεκτικά και θα πάει βήμα-βήμα την άρση των περιορισμών, ενώ ο μαζικός εμβολιασμός εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει ως σημαντικό ανάχωμα έναντι του κορωνοϊού. Ήδη, έχουν διενεργηθεί 730.410 εμβολιασμοί.

Ανησυχία για το σύνδρομο των παιδιών

 

Προβληματισμό δημιουργεί η έξαρση του κορωνοϊού στα παιδιά και ιδίως η πολυφλεγμονώδη αντίδραση το σύνδρομο MIS-C που εμφανίζεται με τελευταίο θύμα ένα παιδί 9 ετών διασωληνωμένο σε ΜΕΘ στο «Αγλαΐα Κυριακού».

Το σύνδρομο, που είναι μια υπεραντίδραση του οργανισμού στον κορωνοϊό, είναι πολύ επικίνδυνο αν και η συχνότητα του είναι μικρή.

Πίσω το άνοιγμα των σχολείων

 

Οι γιατροί επισημαίνουν πως αν μετά από κορωνοϊό το παιδί εμφανίσει συμπτώματα πρέπει άμεσα οι γονείς να το πάνε σε γιατρό, ενώ η έξαρση του κορωνοϊού ανεξάρτητα από το αν θα εμφανιστεί πολυοργανική ανεπάρκεια στα παιδιά προβληματίζει.

Με αυτά τα δεδομένα πάει πίσω και το άνοιγμα των σχολείων.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 23/02/2021

Υγεία