Πολιτισμός

Η ανακοίνωση του ΣΕΗ και η απάντηση του Κ. Μαρκουλάκη

23.02.2021 | 10:58 Eνσωμάτωση

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ελλήνων ηθοποιών κατηγορεί την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και έναν συμμαθητή του Δημήτρη Λιγνάδη για το γεγονός ότι μέσα από τα λεγόμενά τους παριστάνουν τα θύματα εξαπάτησης από τον σκηνοθέτη και ηθοποιό.  

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΣΕΗ αναφέρει:

«Σε μια χυδαία προσπάθεια παρακολουθήσαμε τόσο την υπουργό όσο και τον πρωθυπουργό, αλλά και τον συμμαθητή του να οικειοποιούνται τα λόγια των θυμάτων και να παριστάνουν οι ίδιοι τα θύματα με λόγο συναισθηματικό και λυγμικά ξεσπάσματα παρουσίασαν εαυτούς ως εξαπατημένους από χθόνιους απατεώνες, θύματα και αυτοί ενός κακοποιητή».

Στο πρόσωπο του συμμαθητή του γνωστού σκηνοθέτη, ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, αναγνωρίζει τον εαυτό του και με ανοιχτή επιστολή απαντάει:

«Προσβλήθηκα, επειδή στην ανακοίνωση, χωρίς να με κατονομάζετε, με φωτογραφίζετε και με στοχοποιείτε, υπονοώντας ότι, με τηλεοπτική μου εμφάνιση, συμμετείχα σε συντονισμένη προσπάθεια, στα όρια της συνωμοσίας, συγκάλυψης συγκεκριμένων απεχθών εγκλημάτων και προσώπων, χωρίς φυσικά να ισχύει ή να έχετε την παραμικρή απόδειξη.

Προσβλήθηκα επειδή δεν μπήκατε έστω, καν, στον κόπο να με καλέσετε να σας δώσω την όποια εξήγηση πιθανόν θα χρειαζόσαστε. Προτιμήσατε να με στοχοποιήσετε, να με «κρεμάσετε στα μανταλάκια», αδιαφορώντας για τις συνέπειες που μπορεί να έχει αυτό στην τιμή, την υπόληψή μου, ακόμα και στην προσωπική ζωή μου ως πατέρα ενός 15χρονου ανήλικου αγοριού.

Υ.Γ: Καθώς η επιστολή μου είναι ανοιχτή και δημόσια, κρίνω σκόπιμο να αναφέρω, προς πάσα κατεύθυνση, σε καμία όμως περίπτωση απευθυνόμενος προς εσάς, πως από σήμερα το πρωί έχω ήδη λάβει όλα τα νόμιμα μέτρα προάσπισης της τιμής και της υπόληψής μου, απέναντι σε οποιονδήποτε, επωνύμως ή ανωνύμως, δημοσίως ή ιδιωτικώς, επιχειρήσει να τις προσβάλλει».

Videos & Απoσπάσματα από Πάμε Δανάη! - 23/02/2021