Πολιτική

Την παραίτηση της Μενδώνη ζητεί σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος

22.02.2021 | 20:20 Eνσωμάτωση

Την παραίτηση της Λίνας Μενδώνη ζήτούν πλεον ο ένας μετά τον άλλο γνωστοί και διακεκριμμένοι ηθοποιοί της χώρας οι οποίοι μάλιστα πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού. Αναστασοπούλου, Στάνκογλου, Χρανιώτης, Αθανασίου κατηγορούν την Λίνα Μενδώνη για λάθος χειρισμούς.

Αγανακτισμένοι καλλιτέχνες φωνάζουν συνθήματα κατά της Λίνας Μενδώνη έξω από το υπουργείο Πολιτισμού.

«Θεωρούμε ότι γίνονται και προσπάθειες συγκάλυψης κάποιων πραγμάτων και δεν πρέπει να συμβεί αυτό το πράγμα.»

«Είμαστε εδώ κατ΄αρχήν για να πάρουμε πίσω την αξιοπρέπειά μας γιατί η Υπουργός Πολιτισμού με τον τρόπο τον οποίο μας αντιμετωπίζει και μας αντιμετώπισε ειδικά τις τελευταίες ημέρες για μας θεωρείται προσβλητικός.»

Για περισσότερο από δύο ώρες το υπουργείο Πολιτισμού βρέθηκε σε κλοιό καλλιτεχνών αν και σύμφωνα με πληροφορίες η υπουργός δεν βρισκόταν στο γραφείο της.

«Αυτό που ζητάμε ή καλύτερα απαιτούμε είναι η παραίτηση της κυρίας Μενδώνη.»

«Αυτή την υπόθεση του Λιγνάδη όπως έχει εξελιχθεί είναι ένα λάθος το οποίο είναι 100-0. Δηλαδή όλοι είμαστε απέναντι στην υπουργό.»

«Μετά από 40 χρόνια φθάσαμε στο σημείο να απαιτούμε τα αυτονόητα. Να απαιτούμε μια ευθιξία από τους παράγοντες του πολιτισμού.»

«Ο νόμος τρέχει πίσω από τα γεγονότα. Προσπαθεί να ντύσει με ένα νομικό πλαίσιο τα γεγονότα. Τα γεγονότα όμως υπάρχουν.»

Πυρ ομαδόν από τους καλλιτέχνες

Ο καλλιτεχνικός κόσμος μοιάζει με καζάνι που βράζει. Με επιστολή τους τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ζητούν την παραίτησή της.

«Θεωρούμε αυτονόητο, παίρνοντας υπόψη μας και μια σειρά απαράδεκτους χειρισμούς της κατά την πολιτεία της, ότι η μόνη ενδεδειγμένη λύση είναι η άμεση παραίτησή της.»

Σκληρή ανακοίνωση κατά της Λίνας Μενδώνη εξέδωσε και η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, με την οποία καλεί την υπουργό να αναλάβει την πολιτική ευθύνη.

«Είτε επιλέγει να ξεσηκώσει νοσηρές αντιλήψεις που θυματοποιούν τους ανθρώπους των τεχνών από καταβολής, είτε μαρτυρεί ανεπίτρεπτη αφέλεια, άγνοια και ανεπάρκεια.»

Ηθοποιοί και καλλιτέχνες ζητούν να βγουν όλα στο φως και να αυστηροποιηθεί το νομικό πλαίσιο για τους βιασμούς ανηλίκων.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 22/02/2021