Ελλάδα

#MeToo: Η ώρα της δικαιοσύνης – Τσουνάμη καταγγελιών

22.02.2021 | 18:14

Τον Πασχάλη Τσαρούχα, Προέδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, κάλεσε ο εισαγγελέας, για να καταθέσει όσες καταγγελίες έχει σε γνώση του για τη σεξουαλική κακοποίηση στον χώρο του θεάτρου.

Οι εξελίξεις μετά και την σύλληψη Λιγνάδη είναι καταιγιστικές με την εισαγγελία να στρέφει πλέον τα «φώτα» και προς άλλους ηθοποιούς. Σήμερα είχε κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας στον εισαγγελέα ο Πρόεδρος του Σωματείου, Σπύρος Μπιμπίλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρ’ ότι ο κ. Μπιμπίλας είχε κληθεί για να προσκομίσει στοιχεία των καταγγελιών που έχουν περιέλθει στο Σωματείο, ο ίδιος δήλωσε αναρμόδιος να μιλήσει επί της ουσίας αυτών, παραπέμποντας στο Πειθαρχικό Συμβούλιο ως αρμόδια αρχή. Έτσι, φέρεται να μην προσκόμισε τους «καυτούς» φακέλους οι οποίοι εκτιμάται ότι περιέχουν διάφορες μορφές βίας και σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος ηθοποιών.

Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι είναι πολύ πιθανό να διευρυνθεί ο κύκλος των προσώπων που μπαίνουν στο στόχαστρο της εισαγγελικής έρευνας, την ώρα που βρίσκεται στην τελική ευθεία η προκαταρκτική εξέταση που αφορά σε μήνυση που στρέφεται σε βάρος ηθοποιού, ο οποίος φέρεται να συνδέεται με τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Τα ενδεχόμενα νέα στοιχεία σε βάρος του γνωστού σκηνοθέτη θα διαβιβαστούν στην αρμόδια ανακρίτρια η οποία χειρίζεται την υπόθεση και εκείνη θα αξιολογήσει και όσες νέες καταγγελίες προκύψουν σε βάρος του, προκειμένου να αποφασίσει τα επόμενα βήματα της.

Το βέβαιο είναι ότι σε περιπτώσεις που διαπιστώνεται η τέλεση συγκεκριμένων αδικημάτων, θα ασκούνται ποινικές διώξεις.

Την ίδια ώρα, γυναίκα ηθοποιός καταγγέλλει ότι ο Παύλος Χαϊκάλης επιχείρησε να την βιάσει την περίοδο που είχε μόλις τελειώσει τη δραματική σχολή τάζοντάς της ότι θα την βοηθήσει να βρει ρόλο. Το θέμα λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις καθώς, για τον συγκεκριμένο ηθοποιό, έχουν προηγηθεί άλλες τέσσερις καταγγελίες.

” (…) Θέλησε να μου δείξει και το υπόλοιπο σπίτι, λέγοντάς μου παράλληλα ότι θα μπορούσε να με προτείνει για κάποιο ρόλο, αν του δινόταν η ευκαιρία. Με οδήγησε προς την κρεβατοκάμαρά του υποτίθεται για μου την δείξει. Με έπιασε από τους ώμους και με έριξε πάνω στο κρεβάτι. Εγώ σοκαρίστηκα, τον ρώτησα τι κάνει και προσπάθησα να ξεφύγω και να σηκωθώ αλλά με είχε ακινητοποιήσει, πέφτοντας επάνω μου και μου επιτέθηκε με άγριες ερωτικές διαθέσεις, λέγοντας μου ότι δεν μπορώ να φύγω όπως τον είχα κάνει… προσπαθώντας να μου σηκώσει τη φούστα και να μου κατεβάσει το εσώρουχο”

Όπως περιγράφει η γυναίκα, η επίθεση δε σταμάτησε εκεί παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της…

“Εγώ ήμουν σε απόγνωση, τον παρακαλούσα να σταματήσει, επικαλέστηκα την φιλία 2 χρόνων που είχαμε και ότι έλεγα ότι αισθάνομαι πολύ άσχημα και με πονάει. Όμως εκείνος δεν πτοήθηκε, απαξίωσε τα συναισθήματά μου λέγοντας ότι όλες οι γυναίκες τα ίδια λένε, όμως άλλα θέλουν και συνέχιζε απτόητος να προσπαθεί να με βιάσει”

Η γυναίκα κατάφερε να αποφύγει τον βιασμό, όμως όπως λέει ο ηθοποιός συνέχισε απτόητος μπροστά της, λίγο πριν εκείνη εγκαταλείψει το διαμέρισμα τρέχοντας…

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 22/02/2021

Ελλάδα