Πολιτισμός

«Γνώριζα ανθρώπους που έκαναν κατάχρηση εξουσίας» εξομολογείται ο Παναγιώτης Μπρατάκος

22.02.2021 | 11:27 Eνσωμάτωση

Ο πρώην ηθοποιός Παναγιώτης Μπρατάκος, που υπήρξε μαθητής του Δημήτρη Λιγνάδη, μίλησε για τα όσα συνάντησε στο χώρο του θεάτρου και που τον ανάγκασαν να τα παρατήσει.

«Η αλήθεια είναι πως δεν έχει πέσει κάποιο περιστατικό παρενόχλησης από τον Δημήτρη Λιγνάδη» σημείωσε αναφορικά με τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, προσθέτοντας ότι ο ίδιος δέχθηκε έντονο φλερτ από άλλο καθηγητή της σχολής. «Εγώ δέχθηκα φλερτ, που είναι μια περίεργη έννοια, γιατί μπορεί να εξελιχθεί σε παρενόχληση, από άλλο καθηγητή της σχολής» τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι μίλησε «κυρίως γιατί σε όλο αυτό που γίνεται πρέπει όλοι να έχουμε θέση. Δεν είμαι πλέον ηθοποιός, αλλά είμαι συμπολίτης».

«Έγραψα αυτή την ανάρτηση για να τιμήσω τον κόπο μου και τις σπουδές μου. Γιατί όλο αυτό μπορεί να εξελιχθεί σε μια πράξη μάθησης και έμπνευσης για τον ελληνικό λαό και να ζήσουμε πάρα πολύ σημαντικές στιγμές ή απλά να είναι αυτό που λέμε, ένα ακόμα σκάνδαλο» πρόσθεσε ο Παναγιώτης Μπρατάκος.

Μιλώντας για τις συμπεριφορές που συνάντησε στην πορεία του στο χώρο του θεάτρου, είτε ως μαθητής, είτε ως επαγγελματίας ηθοποιός τόνισε: «Στην πορεία μου εγώ προσπαθούσα να φεύγω μακριά από τέτοιες καταστάσεις, όμως σαφώς και γνώριζα ή ήρθα σε επαφή με ανθρώπους –πέρα από τον συγκεκριμένο- οι οποίοι έκαναν κατάχρηση εξουσίας, προσπαθούσαν να κερδίσουν την ηδονή εκμεταλλευόμενοι όνειρα και επιθυμίες παιδιών σε δύσκολους καιρούς».

«Και αυτό που εγώ κατάλαβα είναι ότι αν έχεις προχωρήσει μια ολόκληρη ζωή και το άγγιγμά σου έτρεχαν μετά να το ξεπλύνουν άνθρωποι σε ντουζιέρες για όλη τους τη ζωή και τελικά το αγάπησαν περισσότερο τα σιφώνια στις ντουζιέρες από τους ανθρώπους, τότε όπου και αν έφτασες ξόδεψες τη ζωή σου άσκοπα» κατέληξε ο Παναγιώτης Μπρατάκος.

Videos & Απoσπάσματα από Πάμε Δανάη! - 22/02/2021