Ελλάδα

Φιλόλογος κατηγορείται για παιδεραστία

22.02.2021 | 17:30

Ο 62χρονος φιλόλογος, οδηγείται στο γραφείο του ανακριτή. Είναι ο εν ενεργεία καθηγητής ο οποίος κατηγορείται ότι κακοποιούσε σεξουαλικά ένα αγόρι με κινητικά προβλήματα, από τα 8 έως τα 15 του χρόνια.

Σύμφωνα μάλιστα, με πληροφορίες, η τελευταία φορά ήταν στις αρχές του μήνα, μέσα στο σπίτι του νεαρού, παρουσία τριών ακόμα ατόμων που φέρονται να συμμετείχαν στον βιασμό του.

Η συγγένεια που συνδέει τον 62χρονο με την οικογένεια του παιδιού, ήταν ο λόγος που οι γονείς τον εμπιστεύτηκαν για να βοηθήσει τον γιο τους στα μαθήματά του. Του είχαν δώσει μάλιστα, και τα κλειδιά του σπιτιού τους ώστε να έρχεται να κάνει ιδιαίτερα, ακόμα κι όταν εκείνοι δεν ήταν παρόντες… Αντ’ αυτού όμως, ο 62χρονος, φέρεται να ικανοποιούσε τις αρρωστημένες του ορέξεις σε βάρος του παιδιού. Επί επτά χρόνια ο μαθητής ζούσε εφιαλτικές στιγμές στα χέρια του… Αυτό ισχυρίστηκε όταν οι γονείς του τελικά, κατάφεραν να τον κάνουν να μιλήσει.

«Μιλήσαμε με τον γιο μας και του εκμαιεύσαμε την αλήθεια. Καταλάβαμε ότι κάτι έχει. Ήταν φοβισμένος και δεν μιλούσε. Μας είπε τι γινόταν όλα αυτά τα χρόνια. Μας είπε ότι την τελευταία φορά που πήγε στο σπίτι του ήταν και αλλά δυο με τρία άτομα αλλά δεν μας είπε αν του έκαναν και αυτοί κάτι»

Σύμφωνα με μαρτυρίες, τους τελευταίους δύο μήνες, γείτονες είχαν δει αρκετούς διαπληκτισμούς μεταξύ των γονιών του παιδιού και τον καθηγητή.

Επί τρεις δεκαετίες, ο καθηγητής γενικού λυκείου των δυτικών προαστείων, ήταν ο άνθρωπος που εκατοντάδες γονείς εμπιστεύονταν για την μόρφωση των παιδιών τους. Οι συνάδελφοί του είναι σοκαρισμένοι και αδυνατούν να συλλάβουν ότι ο άνθρωπος με τον οποίο συναναστρέφονταν καθημερινά, μπορεί να έχει κάνει τα όσα του καταλογίζονται.

«Ότι έχουμε αιφνιδιαστεί όλοι, έχουμε αιφνιδιαστεί γιατί δεν είχαμε ποτέ εμείς κάποιο τέτοιο δείγμα από τον συγκεκριμένο τον συνάδελφο, και μάλιστα θα επέβαλε και τα χαρτιά του τώρα για συνταξιοδότηση. Όλοι έχουν εκπλαγεί απόλυτα, δηλαδή οι άνθρωποι είναι σοκαρισμένοι. Δεν είχαν ποτέ τέτοια δείγματα».

Εξίσου σοκαρισμένοι είναι και οι γείτονες του 62χρονου καθηγητή. Τον περιγράφουν ως έναν άνθρωπο χαμηλών τόνων, χωρισμένο μ’ έναν γιο μεγάλο, που τα τελευταία χρόνια ζούσε μόνος του, μετά τον θάνατο της μητέρας του.

«Εγώ τον ξέρω από μικρό παιδί κιόλας. Πάντα φιλικός, ευγενικός, ποτέ δεν έδειξε κανένα σημάδι για κάτι τέτοιο, εγώ προσωπικά δεν μπορώ να το πιστέψω… και αυτό πιστεύω κι όλοι οι γείτονες. Σχεδόν κανένας δεν μπαίνει σπίτι του. Ποτέ δεν έχει έρθει κανένας, ειδικά για αυτά που έχουν ακουστεί κιόλας ότι ερχόταν κάποιος εδώ ή άλλα άτομα, κάτι θα φαινόταν πιστεύω.»

Στους αξιωματικούς του τμήματος ανηλίκων ο 62χρονος φιλόλογος δεν είπε το παραμικρό ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, τα όσα βρήκαν οι αστυνομικοί στον υπολογιστή, στο κινητό αλλά και στις σημειώσεις του, είναι αρκετά ώστε να στοιχειοθετήσουν την υπόθεση εναντίον του.

Μέσω των τηλεφωνικών συνομιλιών του τώρα, γίνεται έρευνα προκειμένου να εντοπιστούν και τα υπόλοιπα πρόσωπα τα οποία φέρονται να συμμετείχαν στην κακοποίηση του νεαρού σήμερα αγοριού περισσότερες από μία φορά, χωρίς να αποκλείουν μάλιστα, το σενάριο, τα άτομα αυτά να ασελγούσαν σε βάρος και άλλων παιδιών όλα αυτά τα χρόνια.

Ο καθηγητής, μετά την απολογία του, κρίθηκε προφυλακιστέος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όλοι οι άνθρωποι που τον γνώριζαν στη γειτονιά του στο Χαϊδάρι, έκαναν λόγο για άνθρωπο που δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα και είχε καλές σχέσεις με τα παιδιά και τους γονείς τους.

Αυτό που αναφέρουν είναι ότι στα τέλη του Δεκέμβρη ερχόταν στο σπίτι του φιλόλογου η μητέρα του παιδιού κι είχε συχνά διαπληκτισμούς με τους γείτονες να υποθέτουν πως πρόκειται για περιουσιακές διαφορές.

Αρχές Φλεβάρη που είναι σύμφωνα με το ρεπορτάζ η τελευταία κακοποίηση, ο πατέρας του ανήλικου πήγε – με βάση τις μαρτυρίες – ένα βράδυ εκεί, ανέβηκε στο σπίτι του και τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο.

Από το τμήμα ανηλίκων είναι ξεκάθαρο ότι είχε φτάσει στο σημείο ο καθηγητής να πραγματοποιεί τις αρρωστημένες ορέξεις του μαζί με τουλάχιστον 3 ακόμα άντρες. Οι Αρχές έχουν τα στοιχεία δύο ανδρών και θα προσπαθήσουν να φτάσουν στην ταυτοποίηση αυτών των ατόμων.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 22/02/2021

Ελλάδα