Ελλάδα

Εικόνες πολέμου μια ολόκληρη εβδομάδα μετά την «Μήδεια»

22.02.2021 | 17:47 Eνσωμάτωση

Το σπίτι ενός κατοίκου «βομβαρδίστηκε» από έναν κορμό που έριξε η Μήδεια. Στην γειτονιά γιγάντιοι κορμοί δέντρων χάσκουν ακόμα καταμεσής των δρόμων.

Η κάμερα βλέπει ρωγμές σε τοίχους. Ισοπεδωθήκαν αυλές. Διαλυθήκαν κεραμοσκεπές το κόστος είναι αδιανόητο και τα πρακτικά προβλήματα τεράστια.

Όσο κοιτάει το δένδρο που τον ξεσπίτωσε  εξοργίζεται όσο σκέφτεται πως του είπαν πως δεν θα περάσει κάνεις να τον βοηθήσει. Τα χειρότερα δεν ήρθαν μόνο από τύχη θα πει καθώς κοιτάει τον τεράστιο κορμό.

Τα σπασμένα κεραμίδια μαρτυρούν την σφοδρότητα της πρόσκρουσης. Η κάμερα του MEGA από το μπαλκόνι γειτονικού σπιτιού θα δείξει σε όλο της το μέγεθος την ζημιά που προκάλεσε το πεύκο πέφτοντας σαν βόμβα στην αυλή του σπιτιού.

Και άλλη κάτοικος μας καλεί στο σπίτι της και σε μια περιπέτεια όπως αποδεικνύεται.

Η είσοδος είναι αδύνατη

Τελικά η είσοδος επιτυγχάνεται από την πόρτα της κουζίνας

Μία εβδομάδα μετα την Μήδεια. Νερά που τρέχουν από την ξηλωμένη οροφή, τα χιόνια που λιώνουν ακόμα… Οι κόποι μιας ζωής λύγισαν στο βάρος του χιονιά. Το φυτώριο του μοιάζει βομβαρδισμένο.

Στους δρόμους του Άγιου Στέφανου οι πολίτες μία βδομάδα τώρα δεν έχουν κοιμηθεί. Παλεύουν με τι καταστροφές.  Οι κάτοικοι δεν ξέρουν ποιος πότε και πόσο θα τους αποζημιώσει για τα σπίτια τους ενώ και για τα αυτοκίνητα τους όπως λένε έχουν βρεθεί σε μια πλημύρα απελπισίας αφού δεν βγάζουν άκρη αν θα αποζημιωθούν.

Οι επαγγελματίες από την μεριά τους είναι σε απελπισία αφού περιουσίες έχουν χαθεί και δύσκολα θα ξαναγίνουν.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 22/02/2021