Πολιτική

Πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση Λιγνάδη και τη διαχείριση της κακοκαιρίας – Βρούτσης & Ζαχαριάδης στο MEGA

20.02.2021 | 09:50 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο και τους Ντίνο Σιωμόπουλο και Στέλλα Γκαντώνα μίλησαν οι κ.κ. Γιάννης Βρούτσης, βουλευτής ΝΔ, και Κώστας Ζαχαριάδης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τον σάλο που έχει ξεσπάσει γύρω από την υπόθεση Λιγνάδη, αλλά και τη διαχείριση της κακοκαιρίας «Μήδεια» που άφησε πίσω της σοβαρά προβλήματα σε χιλιάδες νοικοκυριά.

«Το συγκεκριμένο θέμα ξεπερνά τα κομματικά όρια, είναι ένα θέμα που δεν το γνώριζε κανείς. Ο κ. Λιγνάδης αξιολογήθηκε με βάση τις ικανότητές του και πήρε αυτή τη θέση. Και η υπουργός Πολιτισμού έκανε τις ενδεδειγμένες ενέργειες, καταθέτοντας μήνυση στον Άρειο Πάγο, και ο κ. Λιγνάδης δεν βρίσκεται στη θέση του, και αναζητούνται ευθύνες εφόσον υπάρχουν. Τα όσα έγιναν δεν έχουν κομματικό χρώμα, ξεπερνούν τα όρια των κομμάτων και είναι ένα ζήτημα που οφείλουμε όλοι μαζί να το αντιμετωπίσουμε», είπε ο κ. Βρούτσης.

«Είναι ένα θέμα που χρίζει συλλογικής αντιμετώπισης από το πολιτικό μας σύστημα. Όταν ανοίξαμε το θέμα 20 ημέρες πριν, πήγε να το κουκουλώσει η ΝΔ με επιθέσεις στα media. Βρήκαμε και το σημείωμα στην ΕΡΤ με την οδηγία ο Λιγνάδης να παίζει σε φωτογραφίες μόνος του, και όχι με άλλους. Ποιους άλλους; Αν κάποιος τσαλαπάτησε τις διαδικασίες για να μπει ο κ. Λιγνάδης στη θέση του γιατί αυτός ήταν ο εκλεκτός, είναι κάτι άλλο. Υπήρχε μια ομερτά που δεν άφηνε κανέναν να αγγίξει πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος της κ. Μενδώνη ή του κ. Μητσοτάκη. Εγώ δε λέω ότι γνώριζαν, αλλά έχουν ευθύνες. Δεν γίνεται η υπουργός να λέει ότι εξαπατήθηκε. Τι θα γίνει αν αρχίσουν να την εξαπατούν οι συνάδελφοί της;», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Ζαχαριάδης.

«Δηλαδή ο κ. Κιμούλης και ο κ. Χαϊκάλης, ήταν γνωστά τα όσα έχουν κάνει όταν τους αξιοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ; Εμείς δεν κατηγορήσαμε ποτέ τον ΣΥΡΙΖΑ για επιλογές τις συγκεκριμένες γιατί είναι αυτονόητο ότι δεν γνώριζε τις συγκεκριμένες συμπεριφορές. Δεν καλύψαμε κανέναν. Ο κ. Λιγνάδης δεν είναι στη θέση του», απάντησε ο κ. Βρούτσης.

Ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών από τη διακοπή στην ηλεκτροδότηση λόγω της κακοκαιρίας

«Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αναγνώρισε ότι η εικόνα που δώσαμε δεν ήταν η καλύτερη. Θα ήταν υποκριτικό να πω κάτι διαφορετικό. Αλλά θεωρώ άδικο να αξιολογείται μία κυβέρνηση συνολικά από μία αστοχία μιας συγκεκριμένης στιγμής. Η βεντάλια της κυβέρνησης έχει να επιδείξει επιτυχίες στο μεταναστευτικό, στην πανδημία, στα ελληνοτουρκικά. Στο συγκεκριμένο γεγονός δεν μπορούμε να πούμε ότι πέτυχε η αντίδραση εκ μέρους των φορέων. Με την εικόνα που έχω ο ΔΕΔΔΗΕ σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος της ευθύνης. Ο ΔΕΔΔΗΕ έχει αναμορφωθεί και αναπτύχθηκε το πρόγραμμα υπογειοποίησης των καλωδίων», ανάφερε ο κ. Βρούτσης σχετικά με την ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών από την κακοκαιρία.

«Το ότι η κυβέρνηση τα έκανε μπάχαλο το λένε και μόνοι τους. Η κυβέρνηση αυτή όταν ανέλαβε, πήγε να διαλύσει τα δίκτυα. Διόρισε golden boys με διπλάσιους και τριπλάσιους μισθούς και στο επίπεδο της επιχειρησιακής ετοιμότητας δεν έκανε καμία πρόσληψη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο ΔΕΔΔΗΕ να απαξιώνεται, να είναι έτοιμος προς πώληση, χωρίς να επιτελεί τον πραγματικό του ρόλο», είπε από την πλευρά του ο κ. Ζαχαριάδης.

«Αν θυμηθώ τα λάθη και τις τραγωδίες του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλάμε ένα μήνα. Η περίοδος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα άθροισμα πολλών ατυχών στιγμών», απάντησε ο κ. Βρούτσης.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 20/02/2021