Πολιτική

Πολιτική κόντρα έφερε η «Μήδεια»: Πώς θα αποζημιωθούν οι πληγέντες – Μαρκόπουλος & Αλεξιάδης στο MEGA

19.02.2021 | 09:29

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA και τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη μίλησαν οι κ.κ. Δημήτρης Μαρκόπουλος, βουλευτής ΝΔ, και Τρύφων Αλεξιάδης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τα μεγάλα προβλήματα που άφησε πίσω της η κακοκαιρία «Μήδεια», με χιλιάδες πολίτες να παραμένουν για τέταρτη ημέρα χωρίς ρεύμα.

«Τώρα που περνάει η κρίση θα προχωρήσουμε στην αποτίμηση της κατάστασης. Ο πρωθυπουργός, και πολύ σωστά, μίλησε για το πινγκ πονγκ ευθυνών που πρέπει να τελειώσει. Ο πρωθυπουργός δεν ήταν εξαφανισμένος, ούτε έφτιαξε θέατρο με χάρτες. Είναι στο συντονισμό, παρακολουθεί και δεν είναι ένας εξαφανισμένος πρωθυπουργός, ούτε είναι αυτός που δεν πηγαίνει από κοντά να διαπιστώσει το πρόβλημα. Θυμίζω κάποια παλαιότερα μοντέλα», είπε ο κ. Μαρκόπουλος.

«Δεν παίζουμε με την ταλαιπωρία του κόσμου. Όταν παραδίδει ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, μια ΔΕΗ με κεφαλαιοποίηση 1,7 δις, και την παραδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ κατεστραμμένη τη ΔΕΗ, με κεφαλαιοποίηση 300 εκατ. ευρώ, τότε καταλαβαίνετε ότι διέλυσαν τα πάντα. Θα πρέπει να επιταχύνουμε, ναι, κυβερνάμε 1,5 χρόνο και θα πρέπει αυτά να λυθούν, όμως μάγοι δεν υπάρχουν», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Όταν είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ για ό,τι γίνεται φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση. Όταν είναι κυβέρνηση η ΝΔ, τότε φταίει ο κακός μας ο καιρός. Εμείς παραλάβαμε μηδέν δις το 2015 και παραδώσαμε 37 δις. Αλλά σε μια στιγμή που 4000 νοικοκυριά έχουν πρόβλημα, δεν έχει νόημα η αντιπαράθεση μεταξύ μας. Μπορεί ο ιδιωτικός τομέας να διαχειριστεί αυτά τα ζητήματα καλύτερα από τον δημόσιο; Αυτή είναι η συζήτηση. Δεν είμαι υπέρ του να κρατικοποιήσουμε τα πάντα. Πρέπει να δούμε πώς θα σχεδιάσουμε είτε την αυτονομία των νησιών μας, τα θέματα της πράσινης ενέργειας και μια σειρά από ζητήματα», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Αλεξιάδης.

«Η πρώτη δράση ήταν η μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ. Εκτιμώ ότι το κυβερνητικό επιτελείο θα πρέπει να σκύψει πάνω από το πρόβλημα, έχουν περάσει 3-4 ημέρες που κάποια νοικοκυριά έχουν πρόβλημα, εκτιμώ λοιπόν ότι θα πρέπει να υπάρξει μια παραπάνω μέριμνα για το θέμα. Θεωρώ ότι υπάρχει αυτό το περίσσευμα ανθρωπιάς στο οικονομικό επιτελείο και θα πρέπει να το κοιτάξει αυτό το θέμα. Έχετε δει ότι η κυβέρνηση έχει αντανακλαστικά. Το έχουμε δει και στην πανδημία αυτό. Την κατέστρεψε τη ΔΕΗ ο ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε ο κ. Μαρκόπουλος.

«Ας δει κάποια στιγμή η ΝΔ το τι έκανε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής τη δεκαετία του 1970, με εμβληματικές κρατικοποιήσεις. Γιατί αυτή είναι η κουβέντα που θα ανοίξουμε», σημείωσε κλείνοντας ο κ. Αλεξιάδης.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 19/02/2021

Πολιτική