Ελλάδα

Άγνοια Μενδώνη για τις καταγγελίες εις βάρος του Λιγνάδη

19.02.2021 | 20:02 Eνσωμάτωση

Η υπουργός Πολιτισμού ξεκαθάρισε σήμερα πως ουδεμία προσωπική σχέση είχε με τον Δημήτρη Λιγνάδη και πως η τοποθέτησή του στο εθνικό θέατρο είχε σύνδεση αποκλειστικά με το καλλιτεχνικό το εκτόπισμα, καθώς αγνοούσε τις προσωπικές του σχέσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρόλα αυτά επιμένει να ζητά την παραίτησή της.

Απολύτως τίποτα δεν ήξερε και απολύτως τίποτα δεν γνώριζε η Λίνα Μενδώνη για τις καταγγελίες που βάραιναν τον Δημήτρη Λιγνάδη. Όπως επιμένει μάλιστα τον ήξερε απλώς ως έναν καλλιτέχνη, έναν θεατράθρωπο….

«Δικός μου προσωπικός φίλος ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν υπήρξε ποτέ. Το υπουργείο πολιτισμού δεν διαθέτει τμήμα ασφάλειας σεξουαλικού εγκλήματος. Εμείς γνωρίζουμε τους καλλιτέχνες, όχι την προσωπική τους ζωή.»

Γιατί όμως πέφτουν όλοι από τα σύννεφα; Δεν είχε φτάσει τίποτα στα αυτιά της ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού για τα όσα συνταρακτικά αποκαλύπτονται; Ήταν όλα… κουτσομπολιά; Η Λίνα Μενδώνη προσπάθησε να απαντήσει στην ερώτηση του Mega.

«Δεν είμαι υποχρεωμένη να ξέρω την προσωπική τους ζωή…. / ουδείς είχε έρθει να μου πει οτιδήποτε με τον Δημήτρη Λιγνάδη ή άλλα κουτσομπολιά».

Η υπουργός Πολιτισμού σύμφωνα με την ίδια δεν έχει καμία πολιτική ευθύνη…

«Πολιτική ευθύνη γιατί ; γιατί δεν ξέραμε και δεν μας είπε κανείς αυτά που λένε ότι ξέρανε; Τότε η πολιτική ευθύνη είναι σε αυτούς που λένε ότι ξέρανε και δεν λέγανε».

#nomoremendoni

« Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, δημιουργούν πραγματικότητα.»

Παρότι η κ. Μενδώνη θεωρεί επίπλαστη πραγματικότητα τις αντιδράσεις στα social media η συνέντευξή της προκαλεί σάλο. Καλλιτέχνες, ηθοποιοί και δημοσιογράφοι ζητούν την παραίτησή της

Η Σεμίνα Διγενή ζητά η υπουργός Πολιτισμού να λογοδοτήσει στην δικαιοσύνη

«Δεν αρκεί μια παραίτηση. Παραιτηθείτε και λογοδοτήστε τώρα κ. Μενδώνη! Είστε ανίκανη, ανεπιθύμητη και επικίνδυνη! Κι επειδή γνωρίζατε και σιωπούσατε, να εξεταστείτε κι απο εισαγγελέα!»

Οργισμένη ήταν oι τοποθετήσεις των ηθοποιών Αλέξανδρου Μπουρδούμη και Γεράσιμου Σκιαδαρέση.

Γροθιά στο στομάχι… η νέα ανάρτηση του Βασίλη μετά τη συγκλονιστική του εξομολόγηση για την κακοποίησή του από τον καταξιωμένο θεατράνθρωπο όταν ήταν μόλις 15 ετών. Ο 40χρονος σήμερα Βασίλης ζητά δικαιοσύνη…

«Δεν είμαι ήρωας, είμαι θύμα ενός παιδεραστή και θέλω δικαιοσύνη. Σας άφησα την ψυχή μου και τα όπλα να πολεμήσουμε.»

Σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητά την παραίτηση της Λίνας Μενδώνη κάνοντας λόγο για συγκάλυψη με ευθύνη και του Πρωθυπουργού.

«Το μόνο που περιμέναμε σήμερα από την κ. Μενδώνη ήταν η παραίτηση και η απολογία της για τη συγκάλυψη. Η παραίτησή της πλέον δεν είναι αρκετή. Η μη παραίτησή της όμως είναι εξοργιστική.»

«Αλήθεια ποιος επί εβδομάδες προσπαθεί με κάθε τρόπο να συγκαλύψει την υπόθεση; Την απάντηση πλέον την γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες. Η κ. Μενδώνη, με εντολή του ίδιου του κ. Μητσοτάκη.»

«Οι ευθύνες της υπουργού Πολιτισμού και κυρίως του πρωθυπουργού για την “υπόθεση Λιγνάδη” δεν κρύβονται ούτε παραγράφονται με καθυστερημένες δηλώσεις καταδίκης.»

Τα θύματα περιμένουν κάτι δραστικότερο από οι συνεντεύξεις Τύπου και τα damage control, δηλώνει το ΜέΡΑ25.

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 19/02/2021