Ελλάδα

Ωροπός: Επιχείρηση διάσωσης οικογένειας με νήπιο που χρειαζόταν νοσηλεία

18.02.2021 | 20:04 Eνσωμάτωση

Δραματικές ώρες πέρασαν οι κάτοικοι του δήμου Ωροπού, με τον δήμαρχο της περιοχής να φτάνει στο σημείο να κάνει δημόσια έκκληση για ένα ερπυστριοφόρο, καθώς όπως προειδοποιούσε κινδύνευαν ανθρώπινες ζωές.

Μπουλντόζα του στρατού, εθελοντές και δασοπυροσβέστες απομακρύνουν τα χιονιά από δρόμο στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Προσπαθούν να φτάσουν σε σπίτι όπου έχει αποκλειστεί μια οικογένεια, που το 17 μηνών παιδί τους έχει υψηλό πυρετό και πρέπει να μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Είναι η τέταρτη μέρα που η οικογένεια είναι αποκλεισμένη. Χθες, το σημείο κατάφερε να προσεγγίσει η Πυροσβεστική και να δώσει βοήθεια.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης

Για τέταρτη ημέρα 700 νοικοκυριά στην Ιπποκράτειο Πολιτεία είναι χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό και χωρίς θέρμανση, όπως η οικογένεια του Κωνσταντίνου Πετρόπουλου. Με προσεκτικά βήματα μέσα στα χιόνια προσπαθεί να φτάσει στο σπίτι του.

Δέντρα σπασμένα από το βάρος του χιονιού, αυτοκίνητα θαμμένα κάτω από το χιόνια, άνθρωποι αποκλεισμένοι στα σπίτια τους.

Το χιόνι στους δρόμους ξεπερνάει το 1,5 μέτρο και οι κάτοικοι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, τον Αυλώνα, τις Αφίδνες, το Καπανδρίτι και τον Κάλαμο βρίσκονται ακόμη κυριολεκτικά θαμμένοι κάτω από το χιόνι.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 18/02/2021