Ελλάδα

Ντόμινο εξελίξεων μετά την… παράλυση του γιατρού στην Κέρκυρα

18.02.2021 | 17:44 Eνσωμάτωση

Βελτιωμένη παρουσιάζεται η υγεία του γιατρού της Κέρκυρας Σπύρου Σκιαδόπουλου, ο οποίος περιέγραφε συμπτώματα παράλυσης στα πόδια λίγο μετά τον εμβολιασμό του.

Σε νευρολογική κλινική του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων, παρακολουθείται από χθες εντατικά από ειδικό νευρολόγο.

«Ο κύριος Σκιαδόπουλος έχει υποστεί 5 παρακεντήσεις στη μέση του και μάλιστα στο χειρουργείο γίνονται εξετάσεις παντός είδους για να εξετάσουμε την κλινική του εικόνα» ανέφερε ο δικηγόρος του γιατρού, Γιάννης Κοντός.

Μέσω του LIVE NEWS, ο χειρουργός προέτρεψε χτες τον κόσμο να εμβολιαστεί παρά την δική του περιπέτεια. «Από σήμερα τα χαράματα κουνάω λίγο τα δάχτυλα μου. Τώρα που έφυγε ο νευρολόγος τα κουνάω τα δάχτυλα, ελαφρώς λυγίζω τα πόδια μου. Και βαριά να τα σηκώσω. Δεν γίνεται να τα σηκώσω δεν γίνεται. Εγώ είμαι αυτός ο οποίος τα έλεγα, τα λέω και θα τα λέω. Πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο, δεν έχουμε άλλη επιλογή» σημείωσε ο γιατρός και πρώην διευθυντής Κέντρου Υγείας Κέρκυρας.

«Εγώ είμαι ο δημοσιογράφος που εμβολιάστηκε»

Σε αποκάλυψη μεγατόνων… προχώρησε ο δημοσιογράφος από την Κέρκυρα, Διονύσης Μάμαλος, ο οποίος μιλώντας στο mega, παραδέχτηκε πως ήταν εκείνος που έκανε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, παρακάμπτοντας την σειρά προτεραιότητας.

«Εγώ είμαι αυτός ο δημοσιογράφος. Ανήκω στις ευπαθείς ομάδες, έχω πολύ σοβαρό πρόβλημα αναπνευστικό. Ρώτησα τον γιατρό και μου λέει «θα την πετάξουμε έρχεσαι να την κάνεις;» 6.30 το απόγευμα που έβρεχε καταρρακτωδώς. Και πήγα. Λάθος μου» σημείωσε ο Διονύσης Μάμαλος.

Ο πρώην διευθυντής του Κέντρου Υγείας του νησιού, Σπύρος Σκιαδόπουλος ήταν υπεύθυνος των εμβολιασμών και όπως αποκάλυψε ο Διονύσης Μάμαλος δεν εμβολίασε μόνο εκείνον εκτός σειράς.

«Και ξέρεις εμείς οι δημοσιογράφοι έχουμε το προνόμιο να στρέφονται οι προβολείς πάνω μας. Είναι κι άλλοι που εμβολιάστηκαν εκτός σειράς. Δεν ήμουν μόνο εγώ. Στην Κέρκυρα. Από τον ίδιο γιατρό» πρόσθεσε ο δημοσιογράφος του CorfuTV, με τον δικηγόρο του κ. Σκιαδόπουλου να συμπληρώνει ότι «συνολικά τ’ άτομα που εμβολιάστηκαν εκτός σειράς είναι 5».

«Η ΕΔΕ…του έκοψε τα πόδια»

Την είδηση έκανε γνωστή ο καθηγητής πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ο οποίος κατήγγειλε πως τα προβλήματα παράλυσης του Σπύρου Σκιαδόπουλου δεν συνδέονται με τον πρόσφατο εμβολιασμό του αλλά με την ΕΔΕ που εκκρεμεί εις βάρος του.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να μην περάσει από ΕΔΕ. Είναι πολύ πιθανό ένας άνθρωπος να σωματοποιεί τον φόβο του, να του βγάζει διάφορα συμπτώματα» σημείωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.

Το πρωί της Δευτέρας ο Σπύρος Σκιαδόπουλος υποβλήθηκε στη δεύτερη δόση του εμβολίου. Το βράδυ της ίδιας ημέρας υποστήριξε ότι παρουσίασε κόπωση, μυαλγίες αλλά και παράλυση στα κάτω άκρα.

«Τρεις φορές προσήλθε ο άνθρωπος του διαδικτύου καρδιακά προβλήματα δεν απεδείχθη τίποτα. Μετά δύσπνοια. Δεν θα το έθετα καθόλου στο δημόσιο διάλογο αν δεν είχε βγει στα μέσα ότι εμφανίστηκε παρενέργεια του εμβολίου» πρόσθεσε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Κάνει μικρά βήματα η 40χρονη νοσηλεύτρια

Την ίδια ώρα, αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για την 40χρονη νοσηλεύτρια η οποία 10 ημέρες μετά την παράλυση στα κάτω άκρα, κάνει κάποιες κινήσεις και βήματα.

«Κάνει κάποια βηματάκια, έχει μια μυϊκή αδυναμία ακόμη αλλά, είναι καλύτερα, πολύ καλύτερα» ανέφερε συγγενής της άτυχης γυναίκας.

Άγνωστο ωστόσο, παραμένει πόσο θα κρατήσει το στάδιο αποκατάστασης καθώς, η 40χρονη υγειονομικός δεν έχει πάρει ακόμη εξιτήριο.

Η μητέρα δύο παιδιών, αναμένει να αναρρώσει πλήρως και να επιστρέψει στην οικογένεια της.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 18/02/2021