Πολιτική

Πολιτική κόντρα φέρνει η «Μήδεια» – Πλεύρης, Γιαννούλης, Κατρίνης στο MEGA

17.02.2021 | 10:38 Eνσωμάτωση

Στην έκτακτη εκπομπή του MEGA για την κακοκαιρία «Μήδεια» μίλησαν ο βουλευτής της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε το πρωτόγνωρο αυτό φαινόμενο από την κυβέρνηση, αλλά και για τα προβλήματα που προκάλεσε σε πολλές περιοχές της Αττικής.

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη οι αποφάσεις που πάρθηκαν παρόλο που ταλαιπώρησαν τον κόσμο, ήταν σωστές. Τώρα πρέπει μέχρι το βράδυ να αποκατασταθούν οι βλάβες και να γίνει αποτίμηση της ζημιάς.

Για τη διακοπή ρεύματος υποστήριξε υπήρχαν περιπτώσεις που θα κοβόταν. Σε αυτές που μπορούσε να προβλεφθεί υπάρχει ευθύνη και πρέπει να αποδοθεί.

Από την πλευρά του ο κ. Γιαννούλης, δήλωσε πως ο λόγος που δεν υπήρξε κάποια πρόβλεψη και πρόληψη για τη διακοπή ρεύματος είναι γιατί έχει καταργηθεί από τον κ. Χατζηδάκη, η διαδικασία του ΔΕΔΔΗΕ κατά την οποία γινόταν επιθεώρηση μέσου δικτύου σε νεκρούς χρόνους. Δηλαδή, ο εντοπισμός δέντρων και άλλων κωλυμάτων που δυνητικά μπορούν να επηρεάσουν το ηλεκτρικό δίκτυο.

Ένας επιπλέον λόγος είναι μια σειρά θεσμοθετημάτων της κυβέρνησης που έχει αποψιλώσει τους δήμους από στελέχη και υποδομές.

Μίλησε ακόμα για το κλείσιμο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας καταθέτοντας τη δική του εμπειρία από το ταξίδι του από Θεσσαλονίκη-Αθήνα και αναρωτήθηκε αν ο δρόμος έκλεισε για την ασφάλεια των πολιτών ή για οικονομικά συμφέροντα, εξηγώντας πως σε περίπτωση κλεισίματος του δρόμου, δίδεται αποζημίωση.

Με τη σειρά του ο κ. Κατρίνης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αυτό το πρωτόγνωρο φαινόμενο είχε προαναγγελθεί εδώ και μια βδομάδα από τους μετεωρολόγους με προειδοποιήσεις. Ωστόσο, η κυβέρνηση το μόνο που έκανε ήταν να κλείσει την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας και να κηρύξει κάποιες περιοχές σε έκτακτη ανάγκη.

«Πρέπει να παραδεχτούν ότι δεν υπήρχαν αυξημένα αντανακλαστικά και η προετοιμασία ήταν ανεπαρκής», δήλωσε.

Videos & Απoσπάσματα από Έκτακτο δελτίο - 17/02/2021