Ελλάδα

«Μήδεια»: Ποιος ευθύνεται για τις διακοπές ρεύματος; – Ο πρόεδρος ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στο MEGA

17.02.2021 | 11:35

Στο έκτακτο δελτίο του MEGA για την κακοκαιρία «Μήδεια» μίλησε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Αδαμίδη, τα συνεργεία της ΔΕΗ βρίσκονται στους δρόμους εδώ και τρία 24ωρα προσπαθώντας να λύσουν το τεράστιο πρόβλημα με το ρεύμα. Στην προσπάθεια αυτή συμβάλλουν και συνεργεία που έχουν έρθει από την Πελοπόννησο.

Όπως είπε, πρόκειται για μια πρωτόγνωρη κατάσταση, ο όγκος του χιονιού ήταν τεράστιος. Πάνω από 85 γραμμές μέσης τάσης έχουν κοπεί και ο αγώνας για επανατροφοδότηση είναι πολύ μεγάλος.

Στις κατηγορίες που θέλουν τη ΔΕΔΔΗΕ να έχει την απόλυτη ευθύνη για τις διακοπές του ρεύματος, ο κ. Αδαμίδης τόνισε πως για να επιχειρήσει κάποιος εργαζόμενος πρέπει πρώτα να ανοίξει ο δρόμος, διαδικασία που άπτεται των αρμοδιοτήτων του κράτους.

Μια λύση σε τέτοια προβλήματα θα ήταν η υπογειοποίηση του ηλεκτρισμού και η σωστή και κατάλληλη προετοιμασία για τον χειμώνα, η οποία ξεκινάει με το κλάδεμα το καλοκαίρι.

Ωστόσο, όπως υποστήριξε, το θεσμικό πλαίσιο δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο, καθώς σε μια τέτοια διαδικασία εμπλέκεται πέρα από τον Δήμο και το δασαρχείο, το οποίο δεν δίνει πάντα την άδεια.

Τώρα το ζητούμενο είναι, μέχρι το βράδυ να έχει αποκατασταθεί ο κύριος όγκος των ζημιών.

 

Videos & Απoσπάσματα από Έκτακτο δελτίο - 17/02/2021

Ελλάδα