Ελλάδα

«Μήδεια»: Στο «σκοτάδι» για δεύτερο 24ωρο περιοχές της Αττικής – Προβλήματα ηλεκτροδότησης, επί ποδός ο ΔΕΔΔΗΕ, «μπαλάκι» οι ευθύνες

17.02.2021 | 02:06

Μία πολύ δύσκολη νύχτα περιμένει χιλιάδες οικογένειες στο λεκανοπέδιο της Αττικής, καθώς από χθες και μέχρι αυτήν την ώρα ολόκληρες γειτονιές παραμένουν βυθισμένες στο σκοτάδι.

Μέχρι και αργά το βράδυ της Τρίτης, χωρίς ρεύμα παραμένουν οι περιοχές:

  • Διόνυσος
  • Δροσιά
  • Εκάλη
  • Άγιος Στέφανος
  • Άνοιξη
  • Παπάγου
  • Τμήματα της Κηφισιάς και της Νέας Ερυθραίας.

 

Προβλήματα υπήρχαν και στην Εύβοια, ωστόσο τα περισσότερα έχουν αποκατασταθεί, ενώ ήδη επιχειρεί ο στρατός προκειμένου να ανοίξουν οι δρόμοι και τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να μπορέσουν να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση.

Έκρηξη σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ στην Κάτω Κηφισιά

Παραμένουν τα σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης στα βόρεια προάστια της Αθήνας, καθώς άλλος ένας μετασχηματιστής μέσης τάσης της ΔΕΗ στην Κάτω Κηφισιά βραχυκύκλωσε με αποτέλεσμα να βυθιστούν στο σκοτάδι και άλλες περιοχές της Αττικής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ, ο στρατός θα συνδράμει στην αποκατάσταση των βλαβών στο ηλεκτρικό δίκτυο.

Δύσκολο το βράδυ

Για «δύσκολη βραδιά» έκανε λόγο, μιλώντας στη ΒΑΒΕΛ και τον Νίκο Φιλιππίδη ο Γιώργος Πατούλης, περιφερειάρχης Αττικής, καθώς πολλά νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα και θέρμανση για δεύτερο 24ωρο.

«Περιμένουμε μια περαιτέρω επιδείνωση τις επόμενες ώρες» είπε ο κ. Πατούλης, σημειώνοντας ότι η περιφέρεια διαθέτει μηχανήματα και προσωπικό προκειμένου να κρατηθούν οι βασικοί οδικοί άξονες ανοιχτοί.

«Αν δεν υπήρχαν οι καταστάσεις της έλλειψης ηλεκτροφωτισμού, θα ήταν μια πολύ έντονη χιονόπτωση για την Αττική που δε θα είχε αφήσει τραύματα».

Κακός ο συντονισμός

Από τη μεριά του ο Κώστας Μανιάτης, πρόεδρος Ένωσης Τεχνικών του Ομίλου ΔΕΗ, έκανε λόγο για κακό συντονισμό όλων των δυνάμεων που επιχειρούν στην κακοκαιρία.

«Εμείς είμαστε οι τελευταίοι που ευθυνόμαστε», επισήμανε ο κ. Μανιάτης, σημειώνοντας πως οι ελλείψεις σε προσωπικό έγιναν πλέον εμφανείς.

Η σφοδρότητα του χιονιού και οι θυελλώδεις άνεμοι, συντέλεσαν στην πτώση πολλών δέντρων με αποτέλεσμα τα καλώδια μεταφοράς ρεύματος να ξηλωθούν.

Όσο για το ποιος είναι υπεύθυνος για το κλάδεμα το δέντρων, οι ευθύνες από την περιφέρεια ρίχνονται στον ΔΕΔΔΗΕ, ενώ από τον διαχειριστή του δικτύου του ρεύματος, στην περιφέρεια και τους ιδιώτες.

Videos & Απoσπάσματα από ΒΑΒΕΛ - 17/02/2021

Ελλάδα