Ελλάδα

Κακοκαιρία Μήδεια: Το χιόνι έφτασε μέχρι και τη θάλασσα στην Αθήνα

16.02.2021 | 16:49 Eνσωμάτωση

Πρωτοφανείς εικόνες στην κατάλευκη από τα χιόνια πρωτεύυοσα που χτυπήθηκε αλύπητα από τη «Μήδεια»

Τη… Μόσχα θυμίζει η πλατεία Συντάγματος που ντύθηκε στα λευκά με ένα παχύ στρώμα χιονιού.

Στην πλατεία στρατιωτικά τζιπ καλυμένα με χιόνι επιστρατεύτηκαν για να πάνε στους παγωμένους εύζωνες βαριές μάλινες κάπες αφού η θερμοκρασία έφτασε ακόμα και τους δυο βαθμούς πάνω από το μηδέν αλλά με αίσθηση -3.

Πολλοί Αθηναίοι ξεχύθηκαν στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου υπό την χιονισμένη Ακρόπολη για βόλτα.

Όλη την νύχτα χιονόπτωση σφυροκοπούσε την πρωτεύουσα που είχε να δει τέτοια κακοκαιρία για ολόκληρες δεκαετίες τουλκαχιστον από το 2004.

Χιόνια και στα νότια προάστια

Ο χιονιάς έφτασε σε όλα τα προάστια έως και τη θάλασσα. Αυτοκίνητα, κυπαρίσσια, κολώνες της ΔΕΗ έχουν γίνει μια λευκή μορφή στον χωροχρόνο που μοιάζει να έχει σταματήσει

Στα λευκά βούλιαξε και το Μικρολίμανο.

Το χιόνι έγλειψε τις ακτές της αθηναϊκής Ριβιέρας σε μια πρωτοφανή κακοκαιρία που όμως για τα παιδιά έγινε ευκαιράι για παιχνίδι.

Στη Μαρίνα Φλοίσβου, οι βάρκες έμοιαζαν να αιωρούνται στο χιόνι που θα μας συντροφέυει και τις επόμενες ημέρες, για να αναφωνήσουμε όλοι πως είδαμε μια… άσπρη μέρα.

Αδιανόητη η ταχύτητα με την οποία η «Μήδεια» σκέπασε την Αθήνα με χιόνι

Η Μεταμόρφωση έγινε πραγματικά αγνώριστη κάτω από το χιόνι που σκέπασε την πόλη.

Στα Ιλίσια, αυτοκίνητα ολοκληρωτικά θαμμένα στο χιόνι, αδύνατον να μετακινηθούν.

Εκχιονιστικά μηχανήματα στους δρόμους της Αθήνας. Και οι υπάλληλοι των δήμων δούλεθυαν όλη νύχτα για να μην έρθοιυν οι Αθηναίοι αντιμέτωποι με τα χειρότερα το πρωί. Πούλμαν παραλαμβάνουν του πρώτοπυς εργάτες για τα εργοστάσια της Αττικής, η πολή επιχειρεί να ζήσει σε κανονικούς ρυθμούς.

Στη Λεωφόρο Συγγρού το χιόνι κάλυψε τις λωρίδες κυκλοφορίας αφού η ελάχιστη κίνηση δεν το πατούσε καθόλου και έτσι δεν έλιωνε σε κανένα σημείο.

Κλειστή και η Ευελπίδων: στα Δικαστήρια τα αυτοκίνητα φεύγουν με αναστροφή.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές της Αθήνας

Σε δεκάδες περιοχές της Αττικής και της Εύβοιας εντοπίζονται αυτή την ώρα οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση, η πλειονότητα των οποίων οφείλονται σε ζημιές στο Δίκτυο από την πτώση δέντρων που υποχωρούν υπό το βάρος του χιονιού.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, μόνο στα Βόρεια προάστεια της Αθήνας έχουν πέσει περισσότερα από 600 δέντρα στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αυτή την ώρα εντοπίζονται:

Στην Αττική στις περιοχές: Ηλιούπολη, Χαλάνδρι, Αγ. Απόστολοι Καλάμου, Άγιος Στέφανος, Πετρούπολη, Γλυφάδα, Περιστέρι, Ίλιον, Βριλήσσια,Κάτω Κηφισιά, Μαρούσι, Δαχτυλίδι Αμαρουσίου, Λούτσα, Παλαιό Ψυχικό, Νέο Ψυχικό, Γραμματικό, Αγία Παρασκευή, Πολύδροσο, Διόνυσος, Καπανδρίτι, Κιούρκα, Καλογρέζα, Μενίδι, Νέο Ηράκλειο, Σκαραμαγκάς, Σαλαμίνα, Αυλώνας, Νέα Ιωνία και Μεταμόρφωση.

Εφιαλτικό 48ωρο στην Εύβοια

H Βόρεια Εύβοια έχει πληγεί περισσότερο από την κακοκαιρία.

Σε κεντρική και βόρεια Εύβοια, έχουν πέσει 1.000 δέντρα και 100 κολώνες της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα 5.000 κάτοικοι να έχουν μείνει χωρίς ρεύμα. Οι άνδρες του ΔΕΔΔΗΕ έχουν καταφέρει να δώσουν ρεύμα στα μισά από τα 35 χωριά που είχαν μείνει χωρίς ηλεκτρισμό

Προβλήματα υπάρχουν και με την ύδρευση σε κάποια χωριά.

Πάντως, δεν υπάρχουν αποκλεισμένα χωριά καθώς όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 16/02/2021