Πολιτική

Φώφη Γεννηματά: Σχεδιασμός για online περιοδείες για την ασφάλεια όλων

16.02.2021 | 09:42 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» μίλησε η πρόεδρος ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά με φόντο την πρωτόγνωρη κακοκαιρία «Μήδεια» που πλήττει ολόκληρη τη χώρα, τους εμβολιασμούς αλλά και την εξέλιξη της πανδημίας.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» μίλησε η πρόεδρος ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά με φόντο την πρωτόγνωρη κακοκαιρία «Μήδεια» που πλήττει ολόκληρη τη χώρα, τους εμβολιασμούς αλλά και την εξέλιξη της πανδημίας.

H κ. Γεννηματά μεταξύ άλλων ανακοίνωσε πως το ΚΙΝΑΛ σχεδιάζει διαδικτυακές περιοδείες στην περιφέρεια εν μέσω πανδημίας.

«Είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί και δεν θέλουμε να βάλουμε ανθρώπους σε κίνδυνο, ούτε να θέσουμε και τους εαυτούς μας σε κίνδυνο. Σχεδιάσαμε λοιπόν να κάνουμε περιοδείες μέσω Διαδικτύου  για 2-3 μέρες ανάλογα με το μέγεθος του νομού, θα υπάρχουν διαρκείς διαδικτυακές συναντήσεις με τους παραγωγικούς φορείς, τους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης, αλλά και τους ανθρώπους του κόμματος και τα ιστορικά στελέχη σε κάθε περιοχή. Ετοιμαζόμαστε για 4 με 5 τηλεδιασκέψεις σε κάθε περιοχή, με κεντρικό άξονα τα οικονομικά ζητήματα, το ταμείο ανάκαμψης αλλά και τι έπρεπε να για άμεσα μέτρα στήριξης που δεν δυστυχώς δεν έγινε από την κυβέρνηση της ΝΔ. Ξεκινάμε από τη Δευτέρα, θα σαρώσουμε όλη την Ελλάδα, νέες διαδικασίες προσαρμοσμένες στις ειδικές συνθήκες που ζούμε για να είμαστε όλοι ασφαλείς αλλά όχι αδρανείς» δήλωσε σχετικά η ίδια.

Μιλώντας στο ΜΕGA, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εξήγησε επίσης πως η κριτική του κόμματος αφορά στη χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο της Εθνικής Οδού, που είναι διαφορετική από τη σημερινή εικόνα.

«Χθες νωρίς το πρωί υπήρξε προφανής αστοχία στο σχεδιασμό. Μέχρι και αργά το προηγούμενο βράδυ μας διαβεβαίωναν ότι είναι πανέτοιμοι να κρατήσουν ανοιχτές τις κεντρικές αρτηρίες, και ενώ ο κόσμος ξεκίνησε να πάει στις δουλειές του, ξαφνικά ο αρμόδιος υπουργός, από μόνος του όπως είπε, αποφάσισε να κλείσει την Εθνική Οδό.

»Και επειδή δεν είχαν τη κατάλληλη προετοιμασία ούτε για αυτό, δεν ενημέρωσαν έγκαιρα με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν χιλιάδες οδηγοί που εγκλωβίστηκαν στους παράλληλους δρόμους της Εθνικής», ανέφερε ενώ επισήμανε πως «από τη στιγμή που διαπίστωσαν ότι, παρά τις διαβεβαιώσεις τους, δεν είχαν διασφαλίσει ότι ο κρατικός μηχανισμός σε συνεργασία με τους ιδιώτες που διαχειρίζονται και έχουν και αυτοί ευθύνη για αυτά τα οδικά τμήματα, να τα κρατήσουν ανοιχτά, θα έπρεπε εγκαίρως να υπάρξει ενημέρωση για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία του κόσμου».

Για τις διακοπές στη ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές, η Φώφη Γεννηματά ανέφερε ότι μέσω της Βουλής, το ΚΙΝΑΛ θα ασκήσει τον έλεγχο για το θέμα της συντήρησης του δικτύου της ΔΕΗ.

«Δεν είναι μόνο σήμερα λόγω κακοκαιρίας, πρόσφατα είχαμε το βραχυκύκλωμα και τη φωτιά- και διαπιστώνουμε ότι είναι απανωτές οι βλάβες και τα προβλήματα. Είναι ολοφάνερο ότι η προηγούμενη κυβέρνηση άφησε το δίκτυο να εγκαταλειφθεί και σήμερα πληρώνουμε αυτές τις συνέπειες», είπε και τόνισε ότι δεν υπάρχουν, όμως, πλέον δικαιολογίες και πως πρέπει πλέον να επιταχύνουν τις σχετικές εργασίες στη ΔΕΗ.

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η Φώφη Γεννηματά σημείωσε ότι υπάρχουν δύο ζητήματα. Το πρώτο αφορά στο θέμα του εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων, όπου ζήτησε άμεσα χωρίς άλλη καθυστέρηση να δοθεί προτεραιότητα σε αυτές τις κατηγορίες των ανθρώπων. Το δεύτερο θέμα αφορά στα στοιχεία για τους εμβολιασμούς και συγκεκριμένα στην εξασφάλιση και των δύο δόσεων, «και όχι μόνο της πρώτης και… βλέπουμε».

«Ρωτάω λοιπόν αν ισχύει ή έχει αλλάξει ο σχεδιασμός, γιατί φαίνεται ότι τον έχουν εγκαταλείψει. Ζητάμε, λοιπόν, μία επίσημη ενημέρωση για να ξέρουμε αν είναι εξασφαλισμένη η δεύτερη δόση για όσους έχουν εμβολιαστεί και εμβολιάζονται καθημερινά. Είναι πολύ σημαντικό να γίνει δημόσια γνωστό για να γνωρίζουμε όλοι με σαφήνεια πως προχωράμε».

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 16/02/2021