Κόσμος

Ποιες χώρες «σαρώνονται» από την κακοκαιρία

14.02.2021 | 13:16 Eνσωμάτωση

Από την κακοκαιρία πλήττονται διάφορες χώρες ανά τον κόσμο.

Για Αρμαγγεδώνα του χιονιά κάνουν λόγο οι Ρώσοι μετεωρολόγοι, καθώς οι χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της ευρωπαϊκής Ρωσίας συνεχίζονται ασταμάτητα για δεύτερο 24ωρο.

Το χιόνι που έπεσε στο ευρωπαϊκό μέρος της Ρωσίας ήταν τόσο πολύ που στη Μόσχα παραλίγο δεν ξεπεράστηκε το ρεκόρ μισού αιώνα. Το ύψος του έφτασε τα 60 εκ. στις 13 Φεβρουαρίου 1956. Σήμερα ήταν στα 56 εκ. όμως κάποιοι μετεωρολογικοί σταθμοί έκαναν λόγο για 71 εκατοστά.

Οι τεράστιες ποσότητες χιονιού έχουν κάνει απροσπέλαστους στους δρόμους της Μόσχας. Χιλιάδες ταξιδιώτες αποκλείστηκαν στα αεροδρόμια καθώς δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω του χιονιού που έχει καλύψει τους αεροδιαδρόμους.

Ολλανδία
Για δεύτερη ημέρα χιλιάδες Ολλανδοί ξεχύθηκαν σε παγωμένες λίμνες και κανάλια με τα πατίνια τους. Μετά τα ιστιοπλοϊκά, στις παγωμένες λίμνες βγήκαν και σερφ.

Σε ολόκληρη τη χώρα μικροί και μεγάλοι απολαμβάνουν το αγαπημένο τους άθλημα όσο το κρύο είναι ακόμα τσουχτερό και ο πάγος σταθερός. Πολλά είναι όμως και τα ατυχήματα που αυξάνουν την πίεση στα νοσοκομεία εν μέσω της πανδημίας.

Οι αρχές ανησυχούν για τον συνωστισμό σε διάφορα σημεία, όπως σε αυτή τη λίμνη όπου οι περισσότεροι δεν φορούν μάσκες και δεν τηρούν αποστάσεις.

ΗΠΑ
Ο χειμώνας δείχνει τα δόντια του και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ακραία καιρικά φαινόμενα καταγράφονται στις παράκτιες περιοχές ενώ η πτώση του υδράργυρου στις περισσότερες πολιτείες της ενδοχώρας είναι απότομη.

Οι κυβερνήτες της Οκλαχόμα, του Τέξας και της Λουϊζιάνα κήρυξαν τις πολιτείες σε κατάσταση συναγερμού εν αναμονή καταιγίδας που θα φέρει βαριές χιονοπτώσεις, παγετό και βροχές.

Τουρκία
Λευκό πέπλο καλύπτει από χθες το βράδυ την Κωνσταντινούπολη. Η έντονη χιονόπτωση συνεχίζεται και σήμερα προκαλώντας ήδη δυσκολίες στις μετακινήσεις. Τούρκοι μετεωρολόγοι προβλέπουν συνέχιση των χιονοπτώσεων για τις επόμενες τέσσερις ημέρες.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 14/02/2021