Πολιτική

Πολιτική αντιπαράθεση για τη διαχείριση της πανδημίας

13.02.2021 | 09:49 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησαν η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ο ευρωβουλευτής ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής για τη διαχείριση της πανδημίας.

Σύμφωνα με την κυρία Ασημακοπούλου, πλέον υπάρχει φως στο τούνελ, καθώς είμαστε σε πολύ καλό δρόμο αναφορικά με τους εμβολιασμούς. «το εμβόλιο είναι η λύση», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, υποστήριξε πως θα επιτευχθεί ο ευρωπαϊκός σχεδιασμός που θέλει μέχρι το τέλος καλοκαιριού να έχει εμβολιαστεί το 70% των ενηλίκων της Ευρώπης και μέχρι το Πάσχα οι ευάλωτες ομάδες.

Από την πλευρά του ο κ. Ανδρουλάκης, τόνισε πως πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και συνεπείς και πως οι εικόνες του αρχηγού της χώρας να διασκεδάζει σε εκδηλώσεις όπως στην Ικαρία και την Πάρνηθα δεν αρμόζουν σε ένα κράτος που υποφέρει από την πανδημία.

«Οι πολιτικοί πρέπει να σεβόμαστε τα μέτρα, γιατί αλλιώς υπονομεύεται η δημόσια υγεία», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμα, αναρωτήθηκε γιατί δεν έχουν μπει στην προτεραιότητα των εμβολιασμών οι ευπαθείς ομάδες όταν το 15% των θανάτων αφορά αυτές.

Με τη σειρά του ο κ. Κουρουμπλής, αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας και κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν προχώρησε όταν έπρεπε σε στελέχωση του συστήματος υγείας, το οποίο είναι κουρασμένο και αποδεκατισμένο και σε ενίσχυση τομέων, όπως είναι τα ΜΜΜ και οι εργασιακοί χώροι.

«Επειδή είμαστε σε μάχη και πρέπει να βρούμε έναν κοινό τόπο, αυτό που πρέπει να συζητήσουμε είναι πώς θα συγκροτήσουμε ένα νέο θεσμό πρώιμης προληπτικής παρέμβασης στην κοινότητα», κατέληξε.

Η κυρία Ασημακοπούλου απέφυγε να μιλήσει για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία λέγοντας ότι το θέμα έκλεισε με τις εξηγήσεις του κ. Μητσοτάκη, ενώ για την προτεραιοποίηση είπε ότι υπάρχουν ειδικοί που γνωρίζουν καλύτερα και αποφασίζουν για αυτά τα θέματα.

Τέλος, ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε λέγοντας πως η κυβέρνρηση δεν έχει βάλει σε προτεραιότητα τις ευπαθείς ομάδες ακριβώς γιατί δεν έχει λίστες παρά μόνο αποφασίζει με ηλικιακά κριτήρια.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 13/02/2021