Ελλάδα

Κορωνοϊός: Ανοίγουν δύο νέα εμβολιαστικά κέντρα σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

13.02.2021 | 13:03

Μια μέρα μετά την υπέρβαση των 500 χιλιάδων εμβολιασμών στη χώρα μας και προτάσσοντας την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε ένα από τα δύο εμβολιαστικά κέντρα που θα μπουν στη μάχη από τη Δευτέρα. Στο μεταξύ σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται το υπουργείο Υγείας για την Αττική, στην οποία η κάλυψη των κλινών ΜΕΘ έχει φτάσει πλέον πάνω από το 80%.

Δύο νέα εμβολιαστικά κέντρα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ξεκινούν τη λειτουργία τους την Δευτέρα. Σε πρώτη φάση θα διενεργούν 3.000-4.000 εμβολιασμούς ημερησίως.

Θα πρέπει να πείσουμε και τους υπόλοιπους συμπολίτες μας οι οποίοι ενδεχομένως να είναι ακόμη καχύποπτοι, ότι τα εμβόλια είναι και ασφαλή και αποτελεσματικά, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από το Mega Εμβολιαστικό Κέντρο «Προμηθέας», στο Μαρούσι.

Τα δύο νέα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα θα λειτουργούν αρχικά 8 το πρωί με 8 το βράδυ, με δυνατότητα διεύρυνσης ωραρίου. Ακόμα δύο μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα ανοίγουν τον Μάρτιο, με δυνατότητα εμβολιασμού 20.000 πολιτών ημερησίως.

Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο εμβολιασμοί έχουν γίνει μέχρι σήμερα, ενώ τα ραντεβού έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο.

Σε «πίεση» τα νοσοκομεία της Αττικής

Το περασμένο 24ωρο καταγράφηκαν 1.410 νέα κρούσματα στην επικράτεια. Πάνω από τα μισά, εντοπίστηκαν στην Αττική, τα νοσοκομεία της οποίας ασφυκτιούν.

Την τελευταία εβδομάδα ο αριθμός των διασωληνωμένων αυξήθηκε κατά 67%.

Τις τελευταίες ημέρες στην Αττική για κάθε εξιτήριο σε ασθενή με κορωνοϊό, πραγματοποιούνται δύο νέες εισαγωγές περιστατικών στο νοσοκομείο. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι με το σκληρό lockdown που ξεκίνησε χθες, ο ρυθμός αύξησης των νέων λοιμώξεων θα περιοριστεί στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 13/02/2021

Ελλάδα