Ελλάδα

Καταιγισμός καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση και βία στον καλλιτεχνικό χώρο

13.02.2021 | 13:28 Eνσωμάτωση

Χωρίς έργο και παράσταση, αλλά με θεατές το μεγάλο κοινό της χώρας, συνεχίζεται το ντόμινο των αποκαλύψεων στο ελληνικό θέατρο εναντίον καλλιτεχνών για σεξουαλική παρενόχληση και κάθε είδους βίαιη συμπεριφορά. Μιλώντας στα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, προανήγγειλε για αυστηροποίηση των ποινών για αδικήματα εις βάρος ανηλίκων.

Συνεχίζεται ο σάλος στον καλλιτεχνικό χώρο μετά και τη δεύτερη μήνυση που κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Άνδρας, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται εκτός καλλιτεχνικού χώρου, καταγγέλλει γνωστό ηθοποιό ότι τον κακοποίησε σεξουαλικά το 2006 σε σπίτι στο Μεταξουργείο. Θύτης και θύμα ήταν τότε 22 ετών .

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη με άρθρο της στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» τονίζει πως πέρα από τις καταγγελίες πρέπει να δείξουμε απόλυτο σεβασμό στο κράτος Δικαίου και να αποφευχθούν ευκαιριακά δικαστήρια.

Αυστηροποίηση των ποινών για αδικήματα εις βάρος ανηλίκων προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωστας Τσιάρας σε συνέντευξη του στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο».

Ο δικηγόρος Γιάννης Βλάχος που χειρίζεται τις δύο καυτές υποθέσεις σεξουαλικών παρενοχλήσεων στον χώρο της τέχνης μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και δήλωσε πως υπάρχουν και άλλες υποθέσεις κακοποίησης που δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές.

Νέα καταγγελία

Μία ακόμα καταγγελία κατά του ηθοποιού Παύλου Χαϊκάλη έφτασε, σύμφωνα με πληροφορίες, στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Τα όσα έζησε η συγκεκριμένη γυναίκα έλαβαν χώρα πριν από 31 χρόνια.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 13/02/2021