Καιρός

Άκρως χειμωνιάτικο σκηνικό φέρνει η «Μήδεια» τις επόμενες μέρες

13.02.2021 | 14:07

Πυκνές χιονοπτώσεις, παγωνιά και σφοδρούς βοριάδες, που θα κάνουν την αισθητή θερμοκρασία στον άνθρωπο ακόμα πιο χαμηλή και το κρύο εντονότερο.

Πιο αναλυτικά την Κυριακή αναμένεται το 2ο κύμα της κακοκαιρίας, το οποίο θα επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Χιονοπτώσεις πυκνές κατά διαστήματα ακόμα και σε πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές. Θα χιονίσει λοιπόν στη Θράκη, στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου, στη Μακεδονία, πρόσκαιρα στην Ήπειρο και στη δυτική Στερεά, στα νησιά του Ιονίου, στη Θεσσαλία, στην κεντρική-ανατολική Στερεά Ελλάδα, τις Σποράδες την Εύβοια μέχρι και τα ημιορεινά της Πελοποννήσου.

Οι χιονοπτώσεις θα καλύψουν ένα μεγάλο μέρος του ελλαδικού χώρου και θα το στρώσει ακόμα και στα αστικά κέντρα, όχι μόνο σε περιοχές με χαμηλά υψόμετρα. Στις υπόλοιπες νοτιότερες περιοχές , δηλαδή στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο περιμένουμε βροχές μέτριας έντασης και θερμοκρασίες πιο υψηλές συγκριτικά με τις υπόλοιπες περιοχές.

Θα φτάσει το μεσημέρι τους 17-19 στο νότιο Αιγαίο. Παρατηρήστε ένα μεγάλο θερμοκρασιακό εύρος μεταξύ βορρά και νότου. Από -7 στη δυτική Μακεδονία μέχρι 19 στην Κρήτη, κοντά στους 30C η διαφορά. Το κρύο θα είναι τσουχτερό περισσότερο στην ηπειρωτική χώρα, με τις μέγιστες στα βόρεια στον -1, 2-4 στα κεντρικά και δυτικά και 8-10 νοτιότερα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο σε βόρειες διευθύνσεις θα ενισχυθούν στα 6-8 και στο βόρειο Αιγαίο 10 μποφόρ.

Στην Αττική θα χιονίζει στα γύρω ορεινά από το πρωί από τα 600-700μ και πάνω και όσο βαδίζουμε προς το βράδυ , τα υψόμετρα θα μειώνονται και θα χιονίσει τη νύχτα και στα βόρεια προάστεια. Μέσα στο λεκανοπέδιο περιμένουμε βροχές κατά τη διάρκεια της ημέρας ή και χιονόνερο προς το βράδυ. Η θερμοκρασία από 2-8 βαθμοί Κελσίου και βόρειοι οι άνεμοι 6-8 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα χιονίζει για 2η μέρα από το πρωί ακόμα και μέσα στην πόλη και μάλιστα περιμένουμε αξιόλογες χιονοπτώσεις, οι οποίες τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία από -4 έως -1 βαθμούς και εδώ βοριάδες 5-6 μποφόρ.

Τη Δευτέρα ο καιρός στα δυτικά και βόρεια θα έχει βελτιωθεί από πλευράς φαινομένων και μόνο .Διότι οι θερμοκρασίες το πρωί θα είναι χαμηλές, σε πολλές περιοχές θα παραμείνουν αρνητικές καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και θα δημιουργηθεί ολικός παγετός. Ο χιονιάς πλέον θα επηρεάσει τα ανατολικά ηπειρωτικά δηλαδή ανατολική Θεσσαλία, κεντρική και ανατολική Στερεά, όπου οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές, την κεντροανατολική Πελοπόννησο και τα νησιά του Αιγαίου. Η θερμοκρασία το μεσημέρι από 1-7 στα ηπειρωτικά μέχρι 9-10 στο Αιγαίο και οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά φτάνοντας τα 9-10 μποφόρ.

Την Τρίτη θα χιονίζει κατά διαστήματα πυκνά στην ανατολική Στερεά, και στο μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου. Από τα ΒΑ, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, το ανατολικό Αιγαίο, μέχρι και την Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, οι χιονοπτώσεις θα έχουν σταματήσει ,αλλά το ψύχος θα είναι δριμύ. Η θερμοκρασία σε μονοψήφιους αριθμούς σε όλη τη χώρα και σφοδροί άνεμοι θα σαρώσουν το Αιγαίο μέχρι 10 μποφόρ.

Videos & Απoσπάσματα από ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ - 13/02/2021

Καιρός