Καιρός

Προ των πυλών η «Μήδεια» – Δριμύ ψύχος και σφοδροί βοριάδες

12.02.2021 | 13:45

Η Μήδεια είναι προ των πυλών με πυκνές χιονοπτώσεις, δριμύ ψύχος και σφοδρούς βοριάδες.

Πιο αναλυτικά το Σάββατο το πρωί και από τα δυτικά θα ξεκινήσουν βροχές οι οποίες μετακινούμενες ανατολικότερα θα επηρεάσουν ένα μεγάλο κομμάτι της χώρας. Στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά περιμένουμε και καταιγίδες. Από το μεσημέρι και μετά θα ξεκινήσει η 1η φάση των χιονοπτώσεων, με χιόνια στα κεντρικά και βόρεια σε πεδινές περιοχές. Ειδικότερα, από την κεντρική Στερεά , στη Θεσσαλία, σε δυτική και κεντρική Μακεδονία. Αργά τη νύχτα προς το ξημέρωμα της Κυριακής, θα χιονίσει σε Θράκη και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και αναφέρομαι ακόμα και στα πεδινά και παράκτια τμήματα.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι σε κατακόρυφη πτώση. 3 στα βόρεια, 10 στα δυτικά, 11-13 στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές και μέχρι 16 στο νότιο Αιγαίο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 5-6 και στο βόρειο Ιόνιο 7 μποφόρ και βοριάδες στο Αιγαίο 6-8 μποφόρ κυρίως στα βόρεια τμήματα.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια και το βράδυ θα ενταθούν. Η θερμοκρασία από 7-11 , με βοριάδες 4-5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε χιονοπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή του νομού, σε περιοχές με μηδενικό υψόμετρο, ενώ από το μεσημέρι θα χιονίζει και μέσα στην πόλη. Η θερμοκρασία από -3..2 και βοριάδες 5-6 μποφόρ.

Την Κυριακή θα ξεκινήσει η 2η φάση της κακοκαιρίας, όπου πλέον θα επηρεαστεί σχεδόν όλη η χώρα με κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις. Ότι θα πέφτει θα είναι χιόνι στα πεδινά και παραθαλάσσια. Από τη Θράκη και τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου μέχρι και τη Στερεά Ελλάδα, όπως βλέπετε με το λευκό χρώμα στο χάρτη. Στο παιχνίδι των χιονοπτώσεων θα μπει και η Αττική από το βράδυ της Κυριακής. Χαμηλές θερμοκρασίες και δυνατοί βοριάδες μέχρι και 10 μποφόρ.

Την Δευτέρα, η 3η φάση της κακοκαιρίας θα αφήσει τα δυτικά και βόρεια με κρύο και ολικό παγετό. Η θερμοκρασία το μεσημέρι από 0-7 στα ηπειρωτικά και μέχρι 10 στην Κρήτη και στα πελάγη θα πνέει σφοδρός βοριάς μέχρι και 10 μποφόρ. Περιμένουμε έναν ανατολικό προσήνεμο χιονιά, με πυκνές χιονοπτώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο. Χιόνια θα δούμε και στην Αττική και σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία όχι μόνο στα βόρεια προάστεια αλλά και στο κέντρο και γενικά σε όλο το λεκανοπέδιο.

Videos & Απoσπάσματα από ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ - 12/02/2021

Καιρός